Am mai spus-o și o repet: nu sunt un beauty-guru care să dețină adevărul absolut atunci când vine vorba de make-up, îngrijire personală și skincare, dar sunt femeie și am păreri. Am păreri despre produsele pe care le-am folosit și țin să împărtășesc cu voi lucrurile faine pe care le „descopăr”. Cu atât mai mult în perioada asta, încerc să vorbesc despre lucruri faine ca să-mi opresc mintea din a se gândi la tot felul de scenarii nasoale (ținând cont de perioada actuală…)

Așadar, astăzi vorbim despre treburi de fete. Despre păreri și dorințe.

Pentru că tot a venit primăvara și ne dezmorțim ușor, ușor m-am gândit că cel mai potrivit subiect ar fi parfumurile. E plin de zambile parfumate și de lalele colorate la toate colțurile de stradă și asta pe mine mă binedispune.

Miresmele astea pe care le aduce primăvara îmi dau o stare de bine.

Și dacă tot vorbim de mirosuri, ajungem și la parfumuri.

Pot spune că sunt pretențioasă atunci când vine vorba de parfumurile pe care le port. Nu-mi plac mirosurile dulci și grele. Le prefer pe cele fresh, ușoare și cochete. Nu mă pricep la descris mirosuri dar îmi place să cred că parfumurile pe care le port mă reprezintă.

Îmi place să merg prin magazine și să testez parfumuri. De câte ori merg prin Douglas plec de acolo cu o grămadă de baghetuțe de-alea de hârtie parfumate. Nu pot spune că am un parfum preferat, dar am vreo trei care mi-au rămas „în nas”, ca să zic așa.

Parfumul meu de suflet

Primul ar fi SCANDAL: Jean Paul Gaultier. Pe site-ul celor de la Douglas e descris ca fiind feminin, sexy, festiv și distractiv. Și fix așa e. N-aș putea să-l descriu mai bine. Eu l-am primit cadou de la Domnul P. și pe moment n-am fost super încântată de el, dar apoi am început să îl iubesc și a intrat în Top 3 parfumuri preferate.

Love at first… smell

Versace Bright Crystal e primul parfum pe care l-am mirosit și mi-a rămas instant gândul la el. A fost primul parfum pe care am vrut să-l rețin ca mai apoi să mi-l cumpăr sau să-l trec pe o listă pentru viitoare cadouri :))). „Strălucitor şi senzual ca un cristal”. Nu pot spune despre mine că-s vreo prețioasă dar parfumul ăsta mi se pare minunat. E ușurel, discret, dar totodată puternic. Miroase a magnolie, bujori și lotus cu note lemnoase. Băi, vă spun: e mi-nu-nat!

„Parfumul de mireasă”

Și chiar dacă îmi place atât de mult Bright Crystal, pentru ziua nunții m-am hotărât, totuși, să-mi iau Signorina Salvatore Ferragamo. Încă nu m-am hotărât dacă cel clasic sau Signorina in Fiore pentru că amândouă îmi plac la fel de mult. Poate înclin puțin mai mult spre Signorina in Fiore. Încă nu știu. Mai am timp să mă gândesc. Nu știu de ce, dar pe lângă felul în care miros aceste două parfumuri m-a atras mult și ambalajul, forma sticluței.

Da! Sunt genul ăla de om care cumpără unele lucruri pentru ambalaj. Don’t judge!

Vreau să am un parfum special în ziua nunții pentru că vreau să am și o amintire olfactivă în legătură cu ziua aia. Așa mi s-a pus mie pata! Vreau să-mi amintesc felul în care miroseam când eram mireasă. Și în plus, mi se pare că sticluța de la Signorina se asortează perfect cu rochia mea de mireasă :)).

Și să nu credeți că mă gândesc doar la mine… să știți că și Domnul P. și-a ales parfumul de ginerică. Preferatul lui e Paco Rabanne 1 Million așa că ăsta va fi „mirosul lui de mire” :)).

Nu mă pot lăuda cu o mega-colecție de parfumuri. Prefer să am 1-2 și bune, decât multe și… degeaba. Îmi place să asociez parfumul cu o anumită perioadă sau o anumită amintire. Fix de aceea am vrut să aleg ceva special pentru ziua nunții noastre. E cea mai importantă zi. Cea mai frumoasă zi. O zi pe care nu o vom uita niciodată. Tocmai din acest motiv, mi se pare important să legăm aceste amintiri și de parfumuri.

Pentru a întări această idee vă las un citat din Coco Chanel:

Nu există eleganţă fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim şi de neuitat. Îţi anunţă sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce ai plecat.

Coco Chanel

*Acest articol a fost scris în colaborare cu Douglas.ro*

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns