Doaaaamne, că în sfârșit a venit toamna! În sfârșit avem aer să respirăm. Aș începe și eu articolul ăsta cu: A venit toamna. Un covor de frunze s-a așternut peste oraș. Fix ca în clasa a 4a când făceam compuneri care începeau toate la fel. 🙂

Toamna e anotimpul meu preferat. Clar! Nu mai am nici un dubiu în privința asta. Nu știu dacă are vreo relevanță faptul că sunt născută toamna, dar, ideea e că iubesc anotimpul ăsta.

Toamna aduce cu ea, în fiecare an, amintirea anilor de școală.

Dezmorțirea aia după 3 luni de vacanță. TREI LUNI!! Ce naiba făceam 3 luni? Cum ar fi acum să am 3 luni de concediu…?

Începutul școlii nu mai înseamnă nimic acum. În afara faptului că toate magazinele sunt pline de rechizite pe care le iubesc și de care sunt obsedată, în rest nu se întâmplă nimic special. Cu toate că, unori mă bate gândul să mă mai înscriu și eu la un master, la un curs ceva, că parcă am momente în care îmi e dor. Yep. Am ajuns la vârsta la care cumva, îmi e dor de școală. Dacă m-ar auzi un copil de clasa a 8a acum ar zice că-s nebună…

Unde vreau eu să ajung de fapt, este ideea că am o recomandare pentru cei care sunt bătrâni ca mine și le e dor de anii de școală.

În luna octombrie începe un nou curs de design grafic la IT School Timișoara.

Recomand cursul ăsta pentru că l-am absolvit și eu și mi-a plăcut. M-am înscris la cursul de design grafic IT School pentru că îmi doream să fac ceva. Voiam să învăț ceva nou, să îmi lărgesc orizonturile profesionale, ca să zic așa.

Încscrierea se face super simplu, completând un formular pe site. Apoi primești un mail de confirmare și urmează să fii informat în legătură cu data începerii cursului și alte detalii administrative. Cursul durează 3 luni. Mergeam de 2 ori pe săptămână, câte 2 ore, seara, ca să poată ajunge și oamenii harnici din câmpul muncii :).

Programa cursului e bazată mai mult pe Adobe Photoshop.

Diana, tipa care a predat la grupa mea (și probabil că tot ea va fi și la cursul care urmează să înceapă în octombrie) e super drăguță și ne-a explicat Photoshop-ul ca și când nu l-am fi deschis niciodată și nu aveam nici cea  mai mică idee despre ce înseamnă. Ne-a explicat meniul, interfața, fiecare tool și fiecare părticică din program. Apoi am editat și editat și tot editat până ne-am prins cum stă treaba. Apoi, mai spre sfârșitul cursului am început să ne jucăm un pic și în Adobe Illustrator, care mi-e mi-a plăcut enorm de mult.

Recunosc că Photoshopul îl știam. Îmi prinsesem eu urechile în el prin liceu și apoi am avut un seminar, la facultate, de realizarea materialelor de publicitate și PR cu ajutorul Photoshopului. (Nu știu dacă fix așa se numea, dar oricum, ceva asemănător)

Când m-am înscris la curs mă gândeam că o să fiu cea mai puțin cunoscătoare dintre oamenii de acolo, dar când am văzut că Diana explică aaaabsolut totul, de la A la Z, sincer m-am mirat puțin. Nu mă așteptam ca totul să fie explicat așa pe înțelesul tuturor, nu mă așteptam să ne explice la fiecare în parte dacă nu înțelegeam ceva… Mă gândeam că o să fie ca la unele cursuri de la facultate: eu vă explic, voi înțelegeți. Dacă nu înțelegeți… treaba voastră.

Partea cu Illustrator-ul mi-a plăcut mai mult pentru că era ceva nou pentru mine. Nu știam programul, nu-l deschisesem niciodată (chiar dacă seamănă extrem de mult cu Photoshopul), dar cu ajutorul Dianei am ajuns form zero to hero. 

Întradevăr, la sfârșitul cursului oricine putea face un proiect în oricare dintre cele 2 programe fără nici un fel de problemă.

Ideea e că nu e un curs minune în care intri plantă și ieși inginer IT. Faza e că trebuie mult exercițiu, că nu poți să deschizi Photoshopul și să aștepți să se întâmple vreo magie. Multă muncă și exercițiu clădite pe bazele învățate la curs pot da rezultate foarte bune.

Sincer, absolvind cursul ăsta mi-am descoperit și mi-am alimentat pasiunea pentu design grafic. Am început să jonglez cu forme și culori în Illustrator și m-am documentat tot mai mult despre domeniul design-ului grafic și mi-am dat seama că e super mișto și nu m-aș supăra dacă mi-aș câștiga pâinea așa.

În general, programele Adobe n-au limite. Le poți folosi pentru o mulțime de scopuri și rezultatele depind doar de creativitatea și imaginația ta.

Dacă și vouă vă face cu ochiul domeniul graficii sau pur și simplu vreți să învățați un lucru nou, vă recomand să vă înscrieți la următorul curs de la IT School. Oamenii de acolo sunt suuper cool și fac o treabă excelentă.

După cum spuneam, în octombrie începe următorul curs de design grafic, dar la IT School puteți face și cursuri de programare, web design, Excel, etc. Intrați pe site și aflați mai multe informații.

Ah, și partea cea mai faină legată de cursul de design grafic e că după absolvire aveți un an de zile la dispoziție să vă pregătiți pentru examenul de obținere a certificării Adobe. Gratis. Yep! Certificat Adobe, recunoscut internațional, GRATIS. Cool stuff, huh?

Na, acestea fiind zise, aștept să-mi spuneți și mie dacă decideți să vă înscrieți și să-mi povestiți experiența voastră.

Eu, una, mă declar super mulțumită și sincer, mă bate gândul să fac și cursul de web design, dar mai aștept un pic. Probabil după nuntă :))).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *