Suntem în 2018, anul în care parcă nimic nu funcționează fără tehnologie. Nici măcar noi, oamenii. Deschidem ochii dimineața și ni se lipesc smartphone-urile de mâini, dăm un scroll pe Facebook și unul pe Instagram și abia apoi mergem să ne spălăm pe dinți. Social media funcționează foarte bine ca instrument de promovare în zilele noastre și e păcat să nu ne folosim de el atunci când e nevoie. Găsim orice răspuns în online. Ne-am obișnuit să nu mai verificăm neapărat sursele și să luăm „de bun” tot ce zice tata Google. Ne petrecem o mare parte din timp în online și de cele mai multe ori nu e deloc constructiv sau educativ ceea ce facem acolo. Dăm scroll, aruncăm like-uri în dreapta și în stânga, băgăm un #hashtag într-o descriere pompoasă și gata. Dar iată că există și oameni faini ca cei de la GetOut.Social care au întocmit un top al celor mai populare locații de pe Instagram din România.

Sincer, nu știam nimic despre acest studiu, dar iată că a ajuns la mine printr-un comunicat pe mail. Ah, și sunt așa fericită să văd un comunicat de presă scris frumos, ca la carte. Nu mai văzusem așa ceva din facultate, dar iată că treburile astea chiar există! <3

Topul celor mai „instagramate” locații din România cuprinde 12 județe și se împarte în 5 categorii:

 • Cele mai populare locații de pe Instagram
 • Cele mai urmărite locații de pe Instagram
 • Cele mai populare postări pe Instagram
 • Locații cu cele mai apreciate postări pe Instagram
 • Locații “OMG NO IG” adică locații care nu dețin cont de Instagram

Topurile au fost realizate în Ploiești, Pitești, Brașov, Piatra-Neamț, Galați, Cluj, Constanța, București, Timișoara, Sibiu, Iași și Oradea. În total au fost analizate peste 700 de locații, baruri, restaurante și cafenele, datele obținute fiind extrem de relevante pentru crearea topurilor. 

Taaare simpatică inițiativa, mai ales că și Timișoara-i prezentă acolo. Infograficul “Cele mai populare locații din Timișoara” a fost realizat cu date colectate în luna iunie 2018 cu ajutorul ProductLead.me.

Top 3 Timișoara arată cam așa:

 • Cele mai populare locații de pe Instagram
  1. Il Peperoncino
  2. Ricci
  3. La Vela
 • Cele mai urmărite locații de pe Instagram
  1. Casa Antinori
  2. Enoteca Amphora
  3. Musiu
 • Cele mai populare postări pe Instagram
  1. Il Peperoncino
  2. La Vela
  3. Ricci
 • Locații cu cele mai apreciate postări pe Instagram
  1. Berăria 700
  2. Locanda del Corso
  3. Casa Antinori
 • Locații “OMG NO IG” adică locații care nu dețin cont de Instagram
  1. Scottish Pub
  2. Marele Restaurant Chinezesc Timișoara
  3. Restaurantul Oxford

Topurile complete le găsiți aici și arată destul de interesant, din punctul meu de vedere. Apar în Top 5 locații în care nu am fost niciodată sau de care chiar nu am auzit. Aparent, mai am locuri faine în care să mănânc și să beau în Timișoara.

Treaba asta cu cele mai instagramate locuri mi se pare foarte faină tocmai pentru că am pățit de o grămadă de ori să fiu undeva, să vreau să fac un instastory sau să dau un tag locului respectiv, dar… pauză! Restaurantul/pub-ul/cafeneaua respectivă nu există în online. Instagramul se ridică mult peste nivelul Facebook în momentul de față (părerea mea) și mi se pare un pic dubios să nu ai un cont activ aici în 2018!

Poate prin topul ăsta se va da un impuls, se va ridica un semn de întrebare sau se vor deschide niște ochi. Știu că atunci când mergem să mâncăm undeva nu e frumos să stăm cu telefoanele în mână, dar măcar un check-in scurt și un tag pe instagram tot trebuie! Așa putem recomanda prietenilor noștri virtuali un loc frumos, un meniu gustos, o cafea bună.

Nu subestimați puterea share-ului și a #hashtag-ului! Niciodată.

Vreau să închei prin a menționa o singură locație pe care aș vrea să o văd pe Instagram: Scârț Loc Lejer. Cred că am avea ce vedea pe feed-ul lor :D.

Acestea fiind spuse, sper ca studiul ăsta să aducă multe locuri frumoase din Timișoara în online și să le facă să realizeze cât de importantă e social media în ziua de azi.

Până la urmă, se poate lega o relație de lungă durată între local și client printr-un simplu double tap. Știm cu toții că acesta se transformă într-o inimioară, nu? <3

Ah, că era să uit… Vă las aici contul meu de Instagram. Urmăriți-mă și acolo că postez chestii drăguțe. 🙂

@andreea_nastac

Conturi de Instagram ale locațiilor menționate:

 1. Il Peperoncino @il_peperoncino
 2. Ricci @pizzariccitimisoara
 3. La Vela @lavelarestaurant
 4. Casa Antinori @casa.antinori
 5. Enoteca Amphora  @enotecaamphora
 6. Musiu locația Musiu
 7. Berăria 700 @beraria700
 8. Locanda del Corso @locandadelcorso

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns