Trăim vremuri destul de grele și de interesante. Trebuie sa recunoaștem acest lucru. Treaba nu e tocmai roz, muncim pentru a supraviețui, dar în jurul nostru se întâmplă lucruri la care bunicii noștri nici nu visau. Evoluția tehnologică este principalul factor care ne influențează viața în ziua de azi. Asta pe părerea mea. Ne lovim de tehnologie la orice pas, fie că mergem să cumpărăm pâine sau că ne uităm pe geam, tehnologia e prezentă peste tot. Avem tehnologia pe birou, în casă, la lucru și în buzunar. Să nu mai vorbesc de toate mașinăriile și roboții din industrie, că acolo deja e altă poveste. În curând, daorită lui Elon Musk s-ar putea sa ajungem pe Marte, dar asta e cu totul și cu totul altă poveste. Ideea e că am ajuns în punctul în care putem circula și comunica extrem de ușor. Din două click-uri putem planifica o întreagă vacanță sau o deplasare de la birou până acasă fără nici o bătaie de cap.

Toată introducerea asta am făcut-o pentru a vorbi despre aplicaţia pe care în ultimul timp o folosesc destul de des și sunt foarte mulțumită de ea. E vorba despre aplicația Uber. Conform Wikipedia,

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le pemite clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri. Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer. Ulterior, pe fondul competiției cu jucători mai mici, compania le-a oferit clienților și posibilitatea de a comanda taxiuri sau mașini cu tarife mai mici decât limuzinele. 
Pe scurt, Uber este înlocuitorul perfect pentru taxiuri. Ok, taxiurile sunt practice și te ajută să te deplasezi din punctul A în punctul B atunci când te saturi să aștepți după RATT în stație sau când ai permisul în portofel dar ești prea bleagă să conduci. Uber mi se pare o aplicație genială care te scutește de micile neplăceri pe care le implică mersul cu taxiul și le știm cu toții:
  • ușile care nu se închid și trebuie trântite de mai multe ori
  • dispecerii cu prune în gură care doar ei înțeleg ce spun
  • șoferii libidinoși sau chiar și pe cei certați cu apa (ca să nu zic alttfel…)
  • veșnica întrebare: „Pe unde mergem? Pe M. Eminescu sau pe Carol bla bla bla…” Asta în ideea în care tu habar n-ai numele străzilor și dai un răspuns la plezneală și culmea, nimerești ruta mai lungă și uite așa în loc de 15 lei, cât ar fi o cursă obișnuită, plătești 30 de lei.
  • sau cealaltă întrebare formidabilă: „E vreo problemă dacă vă las aici? Că mai încolo n-am unde să-ntorc…”
  • saaaaaau, preferata mea: „Pfffff… da’ mărunt n-aveț’ să-mi dați, că n-am să vă dau rest” – replica asta o auzim chiar și atunci când întindem o hârtie de 50 de lei pentru o cursă de 35, de exemplu.

Dar, mai mult ca sigur, deja știți toate astea și sunteți la fel de sătui ca și mine. Soluția este Uber-ul, tati!

La început am fost reticentă. Mi se părea dubios să mă urc așa în mașina oricui. Primele curse le-am făcut mereu însoțită. Apoi am înțeles cum stă treaba și a început să-mi placă.

Instalezi aplicația, îți setezi acolo un cont, o adresa de mail, un nume, o adresă pentru Home și una pentru Work și poți începe plimbările. Alegi destinația, cauți mașina, îți este afișat timpul estimativ în care poate ajunge la tine și prețul cursei din locul în care ești până la destinația aleasă inițial. Dacă îți convine confirmi locul de întâlnire și pac! ți se trag banii automat din cont. Apoi te urci frumos în mașină, ai posibilitatea de a vedea ora la care vei ajunge la destinație, nu te întreabă nimeni ce-ai mâncat azi dimineață, nu e nimeni libidinos, nu fumează nimeni cu geamul deschis în timpul cursei și nici nu se oprește la taclale la semafor cu colegu’. Ah, și dacă ceva nu-ți convine în timpul cursei, la sfârșit poți da o notă șoferului. Se dau steluțe de la 1 la 5 și poți da și calificative gen: Nice car, Good conversation, etc.

E fain tare cu Uber-ul. Mie îmi place și de când m-am dezmeticit și am început să-l folosesc mai des, mi se pare mai ieftin decât taxiul – cel puțin cursele pe care le-am făcut eu până acum. De exemplu, din Iosefin pâna la Iulius Mall am plătit 13,93 lei, ceea ce mi se pare un preț mai mult decât rezonabil. Nu știu cât costă un taxi pe aceeași distanță, dar am impresia că un pic mai mult. Spuneți-mi voi dacă știți, că sunt foarte curioasă.

În plus, în 3 mașini am fost servită cu bombonele și am fost întrebată dacă vreau să fie căldura dată mai tare sau mai încet ceea ce mi se pare extrem de drăguț. Să vă mai spun că toate mașinile sunt curate, parfumate și șoferii la fel? Adică oamenii sunt îmbrăcați frumos, elegant sau casual și n-are nici unul părul de pe piept la vedere și nici nu i se lipește ceafa lată de tetieră.

Hai că poate am fost un pic răutăcioasă. Știu că sunt și soferi de taxi simpatici, respectuoși, cu mașini curate care nu te trag în țeapă cu tarifele, dar sunt eclipsați de ceilalți. Știm cu toții care sunt ceilalți.

În concluzie, dragii mei, vă încurajez să folosiți Uber-ul. Poate sunt oameni sceptici cu un pic de paranoia care nu s-ar urca cu orice străin în mașină, dar există și pentru asta o soluție. Așa eram și eu la început, dar apoi mi-am dat seama că orice cursă este urmărită prin GPS. Șoferul vede traseul și destinația pe GPS, la fel și clientul. Partea faină e că poți da un share live oricui vrei tu, astfel încât persoana respectivă vede în timp real unde ești. Desigur că așa nu poți folosi minciuna „imediat ajung” când tu ești încă în pijamale, dar ați prins voi ideea. 🙂

Dacă nu v-am convins încă să folosiți Uber-ul, vă mai spun ceva: am pentru voi un voucher cu un FREE RIDE (o cursă gratuită). Pentru a primi voucher-ul trebuie doar să vă abonați la blog prin email. Aveți în partea dreaptă două câmpuri care trebuie compeltate: nume și email, iar apoi vă voi trimite codul de reducere :D. Atâta tot.

Aștept să-mi spuneți și părerile voastre în legătură cu aplicația asta.

Eu am scris textul ăsta pur și simplu pentru că sunt mulțumită de servicii și am zis că merită să vă spun și vouă. Nu m-a plătit nimeni pentru articolul ăsta și nici nu am șofer Uber gratis la scară în fiecare dimineață. Am doar dacă-l chem eu, dar nu-i gratis, așa că…

Enjoy! 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *