Mai țineți minte materia aia opțională de Educație pentru Sănătate pe care o făceam în școala generală? Mai țineți minte cât de dubioase erau orele ala pentru că nu învățam niciodată ceva util? Și ar fi fost atâtea lucruri pe care le-am fi putut învăța… ca de exemplu acordarea primului ajutor.

Un curs de prim ajutor este vital!

Din punctul meu de vedere orice cetățean al unei comunități ar trebui să facă un astfel de curs pentru că, la propriu ar putea salva viața cuiva într-o zi!

Spre rușinea mea, nici eu nu știu cum să acord primul ajutor în cazul unor accidente. Și acum nu mă refer la cele grave, precum cele rutiere. Mă refer chiar și la accidentele casnice în care mă ard la degete sau trebuie să pansez o rană… chiar și atunci am unele semne de întrebare și apelez la bătrânul google care de multe ori dă niște răspunsuri absolut macabre la unele întrebări simple. Știi și tu că dacă scrii pe goole un simptom ori ești gravidă ori ești pe moarte. Nu prea există cale de mijloc. Da, da și asta se aplică și bărbaților.

Sursă foto: MENSAVE

Omul potrivit la locul potrivit poate salva o viață.

De aceea e minunat că există omeni minunați care fac lucruri minunate

Tare m-am bucurat când mi-a scris Roxana și mi-a povestit despre MENSAVE.

Nu toți eroii poartă pelerine și costume colorate, dar toți eroii salvează vieți.

Asta fac și oamenii faini de la MENSAVE, singura companie din România certificată ISO în Cursuri de Prim Ajutor și singura companie din Timișoara care se ocupă doar cu Cursuri de Prim Ajutor. Adică oamenii ăștia au ales să facă un lucru, dar să-l facă bine!

Mensave oferă cursuri avansate de prim ajutor, făcute pe manechine high-tech care oferă feedback în timp real, cursurile sunt ținute de către medici de anestezie și terapie intensivă, medici de medicina muncii si paramedici SMURD. Practic, oameni pregătiți, profesioniști în domeniu ne pot învăța cum să acordăm corect primul ajutor.

După cum spuneam, consider că oricine ar trebui să participe la un astfel de curs. Nu cred că există curs mai util decât acesta. Ce alte cursuri mai pot salva vieți? La propriu.

Sursă foto: MENSAVE

La MENSAVE vă puteți înscrie la 2 tipuri diferite de cursuri de prim ajutor:

În cadrul cursurilor se abordează subiecte precum siguranța salvatorului (pentru că nu poți salva pe cineva dacă tu nu ești în siguranță, în primul rând), obstrucția și dezobstrucția căilor aeriene, Manevra Heimlich și multe altele. Dar cel mai interesant mi se pare faptul că se face practică pe manechine high-tech care răspund în timp real manevrelor efectuate. Adică ne putem da seama în timp real ce facem și, mai ales, dacă facem bine ceea ce facem.

Eu sincer, abia aștept să particip la un astfel de curs și îi mulțumesc din suflet Roxanei că mi-a scris. Altfel nu știu dacă aș fi aflat despre MENSAVE, pentru că, spre rușinea mea nu mi-a trecut prin cap că aș putea face un astfel de curs.

De aceea e bine când comunici cu oameni cu idei faine, cu idei salvatoare. Mulțumim MENSAVE că dați șansa timișorenilor să salveze vieți!

Detalii despre când se vor ține cursurile puteți afla aici, iar pe oamenii faini de la Mensave îi puteți găsi și pe Facebook și pe Instagram.

Așadar, urmează să revin cu detalii după ce voi participa la curs, să vă povestesc și vouă cum a fost ? Abia aștept!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns