Probabil că ați observat deja că în ultima perioadă au fost tot mai dese articolele din seria #AndrelaCitește. Sincer, și azi aș fi vrut să scriu tot despre o carte pe care am citit-o recent, dar am zis să mai schim un pic placa și să vă mai povestesc și altceva. Așa că, astăzi vă prezint 5 canale românești de Youtube pe care le urmăresc și care consider că merită să le urmăriți și voi.

Top 5 canale românești de Youtube de la care ai ce învăța

În ziua de astăzi, parcă totul s-a mutat pe Youtube. Sunt atâtea canale și atâția creatori de conținut încânt nu mai știi la ce să te uiți sau pe cine să urmărești. Fiecare vlogger sau youtuber sau cum vreți voi să-l numiți, încearcă să pună într-o formă sau alta un conținut care să atragă publicul. Pracitc, își adaptează conținutul video (pentru că acum vorbim strict de Youtube) în funcție de publicul pe care îl vizează și pe care dorește să-l atragă pe canalul său.

E greu să alegi când ai atât de multe variante

Suntem bombardați zilnic cu atât de multe informații încât ne e din ce în ce mai greu să alegem ce sau pe cine să urmărim în online. E adevărat că pe Youtube sunt o grmămadă de canale slăbuțe (din punctul meu de vedere) dar care au publicul lor țintă, așa că nu putem judeca pe nimeni. Alegem în funcție de preferințele noastre, iar dacă ceva nu ne place, cel mai bine ar fi să nu ne uităm la videoclipul respectiv. Nu trebuie să aruncăm cu hate în stânga și în dreapta doar pentru că nouă nu ne place acel conținut. În fine, ideea e alta. În toată grămada asta imensă de canale care sunt astăzi active pe Youtube, eu am ales 5 dintre ele pe care le urmăresc cu sfințenie și nu ratez nici un video uploadat.

În continuare vă voi prezenta cele 5 canale de Youtube preferate de la noi din Românica + motivele pentru care le urmăresc. Ordinea e aleatorie, pentru că nu pot alege un preferat. Sunt domenii diverse, așa că fiecare e preferatul meu, din domeniul respectiv, ca să zic așa :).

COFFENTROPY

Pe Irina am descoperit-o acum câțiva ani și de atunci am devenit urmăritor fidel. Am văzut toate videoclipurile de pe canalul ei și desigur că o urmăresc și pe Instagram.

De ce o urmăresc Coffentropy?

Pentru că Irina este idolul meu atunci când vine vorba de design grafic. Când o să fiu mare vreau să fiu ca Irina. Adică vreau să ajung într-o zi, să pot face grafică la nivelul la care face ea. Mi se pare atât de creativă, dar într-un mod simplu și sofisticat în același timp. Îmi plac videoclipurile ei. Mă relaxează să mă uit la videoclipurile ei. Sunt atât de frumoase din punct de vedere vizual, iar subiectele abordate sunt atât de diverse încât e greu să nu găsești un video care să-ți placă pe canalul ei.

Dacă n-ați văzut până acum nici un video de-al Irinei vă recomand să începeți cu seria ALTĂ ÎNTREBARE, care are câteva episoade în care discută cu diferiți invitați despre lucruri de interes general precum: stomatologie, reciclare, creativitate, etc.

Dacă v-am făcut curioși, aruncați un ochi pe video-ul de mai jos:

ALUZIVA

Femeia asta e un exemplu ne om natural, fără filtru în online-ul românesc. Printre atâtea make-up guru, beauty influencers și alte categorii urmărite de dudui, în general, Alina (Aluziva) se remarcă prin faptul că ea prezintă viața fix așa cum este ea. Fără filtru. Mamă a 3 copii adorabili, Alina a început să facă tot felul de videoclipuri în care a vorbit despre sarcină, despre cum e să fii mamă de gemeni, despre ce trebuie să știi înainte să rămâi însărcinată și alte videoclipuri asemenea, foarte utile pentru orice femeie. Videoclipurile ei nu sunt genul ăla tipic: 5 sfaturi pentru a fi o mamă minunată sau cum să faci bebelușul să adoarmă în 5 minute fără efort. Nici pe departe. Aluziva vorbeșe din proprie experiență despre faptul că nu-i totul chiar așa roz cum pare și își prezintă viața într-un mod în care multe mommyvloggers nu o fac.

Cel mai util video pentru viitoare mămici, pe care l-am văzut eu până acum. Și nu! Nu sunt nici însărcinată, nici n-am de gând să fiu în viitorul foarte apropiat, dar mi se pare că orice femeie care își dorește la un moment dat copii, ar trebui să știe lucrurile astea:

Are, desigur și alte videoclipuri cu recomandări de filme sau cărți, dar, din punctul meu de vedere, cele mai faine sunt cele în care încearcă să-și educe puțin publicul, ca să zic așa. Sau pur și simplu, să le spună oamenilor, pe șleau care-i treaba. Acum să fim serioși… câți youtuberi români vorbesc despre sexul după naștere?

MSANNEGREEN

Sau Anne-Marie Chelariu de la Vlogul de Marți, cum o mai știe lumea. Moldoveanca asta și-a transformat canalul de Youtube într-unul de educație sexuală pentru tineri, ceea ce mi se pare un lucru de lăudat. Știți că vă ziceam la început că fiecare creator de conținut își adaptează videoclipurile în funcție de public, nu? Ei bine, Anne-Marie și-a dat seama că publicul ei e format, în mare parte, din adolescenți și tineri așa că s-a hotărât să facă educație sexuală pe Youtube. De ce? Păi pentru că în școli nu se face și s-a gândit că dacă cineva le vorbește tinerilor pe limba lor, poate vor înțelege altfel cum stă treaba cu lucrurile astea. Mi se pare foarte fain și mai ales, foarte util ceea ce face ea. Nu cred că e ușor să vorbești în fața atâtor oameni despre boli cu transmitere sexuală, despre anticoncepționale sau despre vizitele la ginecolog. Spun că nu e ușor pentru că știu ce atitudine au oamenii, de obicei, atunci când se aduce vorba de așa ceva. Mai ales adolescenții care abia încep să descopere aceste experiențe noi.

Desigur, că pe canalul ei, Anne-Marie vorbește și despre alte lucruri, nu doar despre sex, dar asta puteți vedea voi intrând pe canalul ei 😀 Un exemplu ar fi ăsta:

ZONA IT

Hai că prea am avut aici doar discuții de femei, nu? Iată că Dan Cadar de la Zona IT schimbă un pic peisajul. Adevărul e că n-aș fi ajuns veci pururi pe canaul ăsta dacă nu era Domnul Soț, care să-mi tot arate videoclipuri în care Dan vorbea despre tot felul de chestii (nu doar IT sau tehnologie, așa cum v-ați putea gândi). Și ce pot să zic? M-a atras în primul rând felul în care vorbește omul ăsta. Are un fel de a vorbi de nu poți să nu-l asculți. Baș că mai e și amuzant uneori. Chiar dacă Zona IT este un canal axat mai mult pe partea asta de tehnologie, it, calculatoare, componente și telefoane de ultimă generație, toate videoclipurile sunt făcute în așa fel încât să înțeleagă toată lumea despre ce vorbește Dan acolo. Evident că publicul țintă îl reprezintă oamenii pasionați de domenii precum tehnologie sau știință, dar iată că, din când în când mai apre câte un video cum e cel de mai jos care mie mi-a plăcut extrem de tare:

Ce-mi place mie la acest canal e faptul că mereu am ceva nou de învățat. Chiar dacă se vorbește despre telefoane sau ultimele modele de laptopuri, sau despre tehnologia 5G, mereu învăț câte ceva. Nu sunt pasionată de tehnologie dar mi se pare interesant să aflu lucruri noi, mai mult pentru cultura mea generală. În fiecare video, Dan folosește tot felul de comparații simple sau analogii pentru a face pe toată lumea să înțeleagă lucrul respectiv.

ASAFTISME

[/vc_column_text][vc_column_text]Nu știu dacă îl știți sau dacă îl urmăriți pe Ștefan Asafti, dar eu zic că ar trebui să o faceți. Pe el l-am descoperit anul trecut și de atunci am început să-l urmăresc. Omul e un designer grafic din Cluj care s-a gândit să facă o treabă super faină: să-i învețe și pe alții cum stă treaba cu designul grafic. Vă dați seama că pe mine m-a atras din prima ideea asta așa că m-am abonat și la canalul de Youtube și la newsletter, ca să fiu mereu la curent cu ce mai postează. În videoclipurile lui vorbește mult despre design grafic (evident!), dar și despre creativitate, productivitate sau alte subiecte adiacente profesiei de freelancer. Mie îmi place super mult ceea ce face el și mi se pare foarte util, mai ales pentru oamenii la început de drum așa cum sunt și eu :).

Cam atât.

Vă dați seama că urmăresc mult mai multe canale de Youtube și am avut un anume motiv pentru care am dat subscribe, dar acestea 5 mi se par cele mai utile, cele de la care înveți cu adevărat ceva, iar cele câteva minute pe care le petreci urmărind un asffel de video, cu siguranță nu sunt minute pierdute degeaba.

Spuneți-mi voi pe cine urmăriți pe Youtube. Care este youtuberul vostru preferat? Aștept să-mi răspundeți în comentarii 🙂

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns