De curând mi-am descoperit o nouă pasiune: designul grafic. Încep să dezvolt o obsesie pentru forme, culori și fonturi și-mi place să-mi pun creativitatea la treabă cât de des pot. Așa că, având prea mult timp liber m-am gândit că ar fi momentul perfect să schimb un pic imaginea blogului.

Rebranding pentru Andrela.ro

Am ales să fac asta, pentru că imaginea veche a blogului nu mă mai reprezenta. Nu mă mai regăseam nici în logo nici în felul în care arăta blogul per ansamblu.

Astfel, m-am gândit că noua mea pasiune mă poate ajuta în sensul ăsta. Am deschis Adobe Illustrator-ul și am început să mă joc cu forme și culori pentru a face un nou logo.

Logo-ul vechi nu-mi mai spunea nimic. Chiar dacă acum un an l-am făcut cu drag și eram super mândră de el, astăzi nu mă mai regăseam în povestea lui.

Fontul ăla Arial era prea sec, negrul prea negru. Ochelarii și scrisul mi se pare și acum drăguțe, tocmai de aceea am ales să le păstrez încă, dar să le reinterpretez puțin.

Am trecut prin foaaaarte multe variante până să ajung la forma finală. Un logo este un simbol care reprezintă o entitate (indiferent dacă e vorba de o firmă, o idee sau o persoană). Logo-ul meu mă reprezintă în primul rând pe mine și apoi blogul.

În conceptul noului meu logo am integrat următoarele elemente cheie:

  • personalitatea mea – „colorată” și veșnic cu zâmbetul pe buze
  • ochelarii – care sunt un fel de trademark atunci când vine vorba despre mine (oamenii tind să nu mă recunoască dacă nu port ochelarii) 🙂
  • o peniță care reprezintă pasiunea mea pentru scris
  • fontul cursiv, caligrafic, care din punctul meu de vedere exprimă maleabilitatea ideilor pe care le am

Varianta finală arată cam așa:

Un nou slogan

Am renunțat la „Blogger, Om creativ, PR” pentru că, din nou, simțeam că nu mă reprezintă în totalitate. Blogger sunt, om creativ sunt, PR sunt doar în acte, dar până la urmă mai există o grămadă de oameni care se pot prezenta așa.

Chiar dacă am eu numele ăsta atât de comun, Andreea, îmi place să cred că nu sunt ca toți ceilalți. Bloggeri mai sunt, oameni creativ suntem cu toții și PR nu știe toată lumea ce înseamnă, dar așa cum văd eu lumea, nu o vede nimeni.

De aici mi-a venit ideea cu „Așa se vede lumea prin ochelarii mei”. Tot ceea ce scriu pe blog e trecut prin filtrul meu extrem de subiectiv. Eu văd lumea diferit. Nimeni nu o poate vedea așa. Până la urmă, am niște dioptrii destul de mari așa că, prin ochelarii mei nu poate vedea nimeni în afară de mine.

O nouă paletă cromatică

Aici, recunosc că am ales cu sufletul, fără să am un motiv anume. Îmi place culoarea asta, care nici măcar nu știu cum se numește. E o combinație de roz, cu mov, cu vișiniu… numiți-o voi că eu nu știu cum să-i spun.
Mi se pare că era fix pata de culoare care lipsea blogului.

Un nou design

Aici mă refer la blog în general. Andrela.ro a trecut prin cel puțin 2 transformări radicale în ultimul an. Așa e când ești începător și nu știi exact ce-ți dorești.

De fiecare dată am făcut totul singură. Am ales tema, am personalizat-o, am adăugat widgets și plugins. Mi-am bătut capul până a ieșit ceva cât mai apropiat de imaginea din capul meu. Cu toate astea, de fiecare dată lipsea ceva.

De exemplu, la tema trecută nu mi se afișau corect diacriticele și asta mă călca pe nervi rău de tot. Perfecționista din mine urla de fiecare dată când vedea un „i” în loc de „î”, dar am supraviețuit.

Se spune că dacă nu-ți place ce găsești, ar fi bine să-ți faci singur ceea ce ai nevoie. Mă rog, în engleză sună mai bine…

Eh, treaba asta se aplică de fiecare dată când caut o temă pentru blog. Nici una nu e perfectă. Tocmai de aceea am decis că vreau să învăț să-mi fac eu singură una.

Am început să mă joc cu diverse chestii de grafică web, dar încă am muuuulte de învățat. O să vă țin la curent cu treburile de genul ăsta într-o categorie nouă pe care am integrat-o aici, în blog: Design Grafic.

În fine, unele femei își vopsesc părul atunci când au nevoie de o schimbare. Eu mi-am schimbat întreaga imagine a blogului. Rămâne de văzut dacă schimbarea asta prinde bine sau nu :)).

Până una alta eu sunt foarte mândră de ce-a ieșit. <3

În concluzie, sper să vă placă noua imagine a blogului și chiar vă rog să-mi spuneți cum vi se pare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *