Săptămâna trecută, fiind 1 iunie, am pus un pic pe pauză proiectul #PiațăDeTimișoara pentru că am vrut să scriu ceva un pic altfel, fiind Ziua Copilului.  Astăzi, revin la programul obișnuit și vă prezint cea de-a patra #PiațăDeTimișoara: Piața 700.

Chiar dacă astăzi zona din jurul Pieței 700 este recunoscută pentru clădirile de birouri care au răsărit acolo de-a lungul timpului, nu trebuie să uităm că, printre toate clădirile alea moderne, printre ferestrele mari de sticlă, printre numeroasele locuri de parcare se află și o piață.

O piață despre care n-am găsit prea multe informații

Chiar dacă este atât de cunoscută și la nivel local, orice locuitor al Timișoarei știe unde e Piața 700 (ca zonă), nu prea am găsit informații despre piața în sine.

De la prietenul Wikipedia am aflat următoarea informație:

Piața Timișoara 700 este o piață din Timișoara. Piața a primit numele său în 1966, la cea de-a 700-a aniversare, piața fiind menționată pentru prima dată în anul 1266.

Și mai mult ca sigur, informația asta se referă la zonă, nu la piața în sine. Ideea e că, la fel ca și în cazul celorlalte piețe, informațiile cam lipsesc de pe interent. N-avem o listă cu magazine, n-avem un program. Am găsit, totuși, site-ul www.piete-sa.ro unde sunt listate toate piețele din Timișoara, și există acolo un meniu cu hartă, galerie foto, modele de cerere pentru închiriat mese și o rubrică de „Ce găsim”, care, din păcate, e goală. Aparent acest site se adresează mai mult producătorilor care vor să vândă în piețele din Timișoara.

Nu mai reiau toată povestea, pentru că dacă ați citit deja articolele precedente din această serie, m-ați tot auzit plângându-mă că nu prea găsesc informații despre piețe. Problema e că nu sunt. Soluția ar fi să facem cumva să existe!

Fără să mă mai lungesc, iată cum arată pentru mine, PIAȚA 700. 

Logo-ul

Sincer, mi-a luat ceva până am ajuns la forma asta. În primă fază am vrut să scriu „700” din legume. 7 să fie un morcov, 0 să fie un măr și celălalt 0 o roșie sau o ceapă, ceva. Dar după câteva variante în stilul ăsta, mi-am dat seama că nu ieșeau așa cum voiam eu, așa că m-am gândit să mă inspir un pic din… realitate.

Așa m-am gândit că pe lângă clădirile imense de birouri din zonă și bucățica aia de bastion, un lucru emblematic pentru Piața 700 e felinarul care ne amintește că Timișoara a fost primul oraș din Europa cu iluminat stradal electric.

Sursă foto: agerpres.ro
agerpres.ro

Așa că, am păstrat un sitl, ușor mai elegant. Felinarul mă duce cu gândul la ceva vintage, elegant, de epocă, într-un fel. Nu știu de ce, dar așa îl văd eu. Cu toate astea, am ales „să-l umplu” cu legume ușor stilizate, albastre. Această culoare de albastru am ales-o dintr-o poză în care se vedeau geamurile uneia din clădirile de birouri din 700. Se pare că n-am reușit să despart cele 2 locuri :)). În rest, am folosit aceleași modele de reprezentare ca și în cazul celorlate piețe. Dacă nu le-ați văzut, le găsiți mai jos:

Ideea, pe scurt, ar fi că piețele din Timișoara au nevoie de mult mai multă promovare, atât online, cât și offline. Avem nevoie să indicatoare rutiere, afișe, bannere și pliante

Și poate una dintre ideile pe care chiar mi-ar plăcea să le văd aduse în realitate ar fi cea cu înlocuirea pungilor de plastic cu cele de hârtie, care să fie branduite cu logo-ul pieței. Adică așa:

Ținând cont că stația de RATT (STPT) e destul de mare în Piața 700, eu zic că ar arăta minunat un afiș mare fix acolo, astfel încât, oamenii, când coboară din tramvai să îl vadă direct.

O idee nouă, ar fi paharele branduite. M-am gândit la asta, pentru că, hei! Clădire de birouri, oameni care circulă mereu prin zonă, fiind în centru. Știu! Știu! Știu că orice cafenea vrea să aibă propriul logo pe pahare, dar asta n-ar fi imposibil. Ar putea fi ambele: unul prin care să recunoști cafeneaua și unul prin care să recunoști zona în care se află aceasta. Credeți-mă pe cuvânt că încap două logo-uri pe același pahar, recliclabil, desigur!

Cadoul pentru voi

Îl puteți salva cu click dreapta, Save as, dacă folosiți un laptop/desktop. Sau ținând apăsat pe imagine până apare meniul din care selectați Descarcă imaginea. Puteți folosi acest sticker pentru a-l pune pe poze sau pe site-ul/blogul vostru dacă vă doriți să susțineți acest proiect. Și dacă alegeți să faceți asta, vă rog să-mi trimiteți și mie poze, să le pot include în viitoarele articole :).

De asemenea, am reușit să fac posibilă utilizarea acestui sticker pe poza de profil de pe Facebook. Voi face câte un astfel de sticker pentru fiecare piață. Puteți folosi și voi aceste stickere pentru poza de profil de pe Facebook editând poza de profil și adăugându-i un „frame”. De exemplu, pentru Piața 700, în frame-uri puteți căuta după „#PiațăDeTimișoara – Piața 700”.

Eu, personal, îl folosesc pe cel cu Piața Doina, iar Andra Costa îl folosește pe cel cu Piața Iosefin  Cam atât am avut să vă arăt despre Piața 700. Sper să vă placă, cel puțin la fel de mult ca și celelalte și vă rog să-mi spuneți în comentarii care vreți să fie următoarea #PiețăDeTimișoara.

Desigur, orice sugestie, orice idee e binevenită oricând 🙂

Mulțumesc tuturor celor care au sprijinit acest proiect, și mai ales Anittei care a scris un articol super drăguț pe inbine.ro.

Următoarea #PiațăDeTimișoara va apărea luni, 15 iunie. Până atunci, rămâneți în zonă că am mai pregătit câte ceva pentru voi 😉

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns