Hai că s-a ales praful de „cariera mea de blogger” (nu că aș fi avut una vreodată). Se pare că mi-am făcut un obicei din a reveni aici pe blog o dată pe an, ca Moș Crăciun. Cu toate astea, stând acum în fața laptopului și începând să scriu totul e foarte natural. Simt că fac ce trebuie. Și asta e bine.

N-am mai scris de atât de mult timp încât îmi vine să mă prezint.

Dar nu o să fac asta. Dacă vreți să aflați mai multe despre cine sunt și ce caut aici pe pământ puteți citi articolele vechi. Nici nu sunt multe de spus. Dacă până cum ziceam despre mine că sunt un om creativ, că sunt PR și mă mai joc cu chestii de grafică din când în când, ultimul an a simplificat lucrurile. Acum sunt MAMĂ. (Și încă pare ireal) Sunt mama unui băiețel de un an și o lună și asta îmi ocupă tot timpul. Cu toate astea am zis că ar fi timpul să mai dau o șansă creativității mele să iasă într-un fel sau altul la suprafață

Și cum aș putea face asta în alt mod mai bun decât prin scris?

Nu vreau să îmi găsesc scuze pentru că n-am mai scris pe blog. Singura scuză ar fi: că nu am mai prioritizat asta. Și nu e cea mai bună scuză. Idei am avut tot timpul. Timp? Unii ar zice că cu un bebeluș prin preajmă nu prea mai ai timp de altceva și într-un fel de adevărat, dar nu în totalitate. E o nuanță acolo: nu PREA mai ai timp. Adică, dacă vrei să faci ceva, până la urmă faci. Eu am vrut mereu să scriu pe blog, dar n-am avut dispoziția necesară, și când o aveam nu aveam timp și când aveam timp nu aveam chef și când aveam chef îmi era somn și când nu îmi era somn intervenea ceva mai important.

Ziceam că andrela.ro nu se va transforma într-un blog de mămică

M-am tot bătut cu pumnul în piept că eu nu o sî fiu o Mommy blogger. Și nici nu intenționez să fiu, dar asta nu înseamnă că în următoarea perioadă articolele postate nu se vor învârti în jurul vieții de mamă. Pentru că da! This is my life now și nu-i ca și când pot să vin să vă recomand cine știe ce chestii wow sau să abordez ceva teme științifico-fantastice când eu sunt toată ziua acasă cu un baby-semi-toddler căruia îi acord tot timpul și atenția mea. Nu de alta dar îmi doresc să cresc un om mișto, așa că… cu asta mă ocup în fiecare zi.

Și despre asta voi scrie: despre viața de mamă și despre #magiadeafimamica

Dar genul ăla de magie despre care nu prea se vorbește în online și despre care nu prea găsești articole pe google. Aleg să fac asta tocmai pentru că mă macină ft tare faptul că atunci când vine vorba despre viața de mămică totul e roz și perfect și singurul lucru de care se plâng mamele e faptul că nu-s spălate pe cap și că au casele pline de jucării.

Eu aș vrea să vorbesc și despre alte lucruri.

Despre lucrurile alea pe care le discut cu prietenele mele în mesajele private. Vreau să transform blogul ăsta într-o discuție cu surorile mele mame ale căror vieți nu-s mereu roz, ale căror copii nu-s mereu cei mai cuminți, ale căror soți/parteneri (cu sau fără acte-că nici nu contează asta) nu-s mereu cei mai romantici, ale căror bucătării nu sclipesc în fiecare seară, ale căror coșuri de rufe nu-s mereu goale, ale căror podele nu-s mereu impecabile, ale căror copii nu mănâncă mereu tot din farfurie… ați prins voi ideea. Cu genul ăla de oameni vreau să pornesc discuții aici.

Care e planul de bătaie în perioada următoare?

Nu există așa ceva. Pentru că #magiadeafimamica nu îți permite să-ți faci planuri. Intenționez să postez cât de des pot, astfel încât să scot din mine toate ideile astea pe care le am. Și intenționez să fac asta până nu pleacă Matei la facultate, că atunci n-ar mai avea sens să vorbesc despre biberoane, diversificare și alăptare, nu? Așadar, voi posta. Uneori o dată pe zi, alteori o dată pe săptămână… cine știe?

Dacă se aliniază planetele poate pun la punct un newsletter pe care să-l primiți pe mail când postez ceva nou. Asta dacă vă interesează, desigur.

Ce teme voi aborda?

Păi… în principal vor fi articole subiective pe diferite teme care au (mai mult sau mai puțin) legătură cu viața (de mamă) în general. Efectiv vreau să-mi descarc sufletul așa cum o făceam în 2009-2010 atunci când am început să scriu pe blog. Atunci scriam fără să mă gândesc la cine ar putea citi, fără perdea și fără cenzură inutilă. Așa vreau să fac și acum. Să scriu orice simt că trebuie scris fără să mă gândesc la indexări google și analize SEO,

Și o să-mi păstrez și obiceiul să scriu despre chestiile care îmi plac și să vi le recomand și vouă: cărți, filme, călătorii și tot felul de chestii care pot fi recomandate, în general. Așadar, #AndrelaRecomandă, #AndrelaCitește, #AndrelaCinefila și #AndrelaCălătorește rămân în viață!

Așadar, andrela.ro rămâne tot un blog personal.

Asta nu se va schimba niciodată. Dar iată că viața ne învață mereu să ne adaptăm și să ne bucurăm de ceea ce trăim. Mie asta îmi place să cred și încerc să profit din plin. Iau perioada asta de mămiciție de bebe ca pe o oportunitate. Dacă pot scrie despre asta, de ce să nu o fac?

Și ca să vă faceți o idee mai clară despre ce urmează să vedeți pe aici în perioada următoare vreau să vă spun că am de recuperat niște articole promise de anul trecut: unul despre alăptare și unul despre primele zile cu bebe (care va fi scris la un an și ceva după…dar asta e #magiadeafimamica). Mai vreau să vă zic cum a decurs la noi diversificarea și treaba cu somnul și tot felul de chestii legate de ce și cum a mai făcut Matei. Astea vor fi așa mai mult informative, presărate, desigur cu păreri de-ale mele dar cu care sigur vor rezona multe proaspete mămici și sper eu, le va ajuta într-un fel sau altul.

În rest, Dumniezo cu mila.

În concluzie vă mai zic doar atat: SUNT TAAAAARE ENTUZIASMATĂ ȘI FERICITĂ CĂ AM SCRIS DIN NOU! Nici n-aveți idee ce mișto se simt tastele astea de la laptop după ditamai pauza.

Și vă mai rog ceva.

Trimiteți articolul ăsta către orice femeie care își dorește un copil, oricărei proaspete mămici pe care o cunoașteți, sau oricărei viitoare mămici. O va ajuta să fie aici, să mă citească. Nu că mă laud. Nu că scriu aici ceva ce nu s-a mai scris, nu dau eu gaura la macaroană și nici nu pun coada la prună, dar mie mi-ar fi prins tare bine să citesc așa ceva în perioadele alea de dinainte și de după venirea lui Matei. Chiar și acum mi-ar prinde bine să citesc păreri de-astea, dar nu prea găsesc decât în conversațiile cu gagicile mele de pe whatsapp. Așa că, de asta m-am hotărât să scriu eu.

Mulțumesc.

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns