A trecut o săptămână de când am fost la prima probă pentru rochia de mireasă. O săptămână mi-a luat să rumeg toată treba și să-mi dau seama că totul e real și că se întâmplă: mă mărit! După cum v-am spus deja în articolul anterior, rochia mea va fi o rochie Baraka Bridal. 

Încă nu vreau să vă spun cum va fi rochia pentru că pătrez secretul atât față de Domnul P. (care în curând va deveni „Domnul Soț” aici pe blog, dar și în realitate :)) ) cât și față de voi. Până acum a văzut-o doar Doinița și domnișoarele mele de onoare. Atât. Restul va trebui să mai aștepte :D.

Astăzi vreau să vă povestesc un pic despre brandul Baraka Bridal și de ce m-am îndrăgosit eu așa de tare de el.

Consi e omul din spatele rochiilor minunate pe care le face. Ea e cea care gândește rochiile, le desenează și printr-un fel de hocus pocus le transformă în realitate. După ce am decis că ea va fi cea care-mi va face rochia de mireasă am zis că neapapărat trebuie să povestesc mai multe cu ea pentru că are o poveste incredibilă.

Zis și făcut. Când am fost la prima probă, după ce-am terminat de ajustat detaliile rochiei mele minunate am stat la o poveste, la soare, pe terasă.

Pentru început vreau să vă zic doar atat: Consi este unul dintre cei mai blânzi și mai calzi oameni pe care i-am întâlnit vreodată. Emană atâta bunătate de ți se înmoaie sufletul în prezența ei. Pe lângă faptul că e o femeie atât de frumoasă și delicată, are o poveste care pe mine m-a lăsat fără cuvinte, dar voi încerca să o reproduc aici cât pot eu de bine.

Consi e absolventă a Facultății de Arte, secția Design Vestimentar. După ce-a terminat facultatea a lucrat într-un atelier unde a învățat tot ce-a putut de la cei cu experineță și apoi, a decis că a venit momentul să pună pe picioare propriul ei atelier: Baraka Bridal.

Cumva, de vreo 5 ani „activează” ea în acest domeniu, dar de aprox un an și un pic face asta pe contr propriu. Din punctul meu de vedere, faptul că a decis să își deschidă propriul atelier a fost o idee minunată pentru că altfel n-ar fi putut aduce la viață toată povestea asta frumoasă.

În continuare voi încerca să reproduc (sau să parafrazez, dacă vreți) câteva dintre răspunsurile Consuelei la întrebările pe care i le-am adresat eu.

De unde vine numele de Baraka Bridal?

În Swahilli (o limbă din Africa) „Baraka” înseamnă „binecuvântare” și este un nume pe care l-a primit soțul meu într-una din vizitele noastre în Kenya. Am ales numele acesta pentru că îmi place să cred că toate rochiile pe care le creez eu sunt o binecuvântare pentru cele care aleg să le poarte. Fiecare rochie are povestea ei și e unică, fix ca și mireasa.

Exact așa e. Pentru că mergi la ea cu o idee și pleci de-acolo cu o poveste. Consi e genul de om care se vede că își dorește să facă o rochie fix, dar fix așa cum ți-ai dorit-o tu. Nimic comercial, nimic „pentru că așa se face”. Povestea rochiei tale o scrii tu. Așa cum am scris-o și eu pe a mea, cu ajutorul ei, desigur.

Aici aș mai vrea să adaug câteva informații despre povestea legată de Africa și Kenya, în special.

Consi a simțit mereu o atracție față de Kenya și și-a dorit mereu să ajungă acolo. Pentru că știți și voi că dacă îți dorești ceva cu adevărat, până la urmă se întâmplă, asta s-a întâmplat și în cazul ei. Acum 8 ani a fost într-un fel de tabără de voluntariat în Kenya. Practic a fost acolo să ajute copiii care n-au nici măcar o masă caldă, care doar supraviețuiesc de pe o zi pe alta. A fost atât de marcată de ceea ce a văzut acolo încât o dată la 2-3 ani se întoarce pentru a da o mână de ajutor acolo.

Povestea copiilor din Kenya e una super tristă, dar când o auzi povesită de Consi îți dă așa o stare de… liniște. Cumva, ești fericit să auzi că există oameni atât de buni pe lumea asta, chiar dacă povestea e una foarte tristă și ți se rupe sufletul gândindu-te că pe lumea asta sunt oameni care mor de foame, la propriu.

Cred că datorită oamenilor precum Consi, ne mai ține Dumnezeu pe pământ.

Sincer. Pentru că există oameni atât de buni ca și ea, ne mai suportă pământul ăsta și pe noi. Să faci voluntariat în Kenya nu-i un lucru așa de ici de colo. Trebuie să fii bun în adâncul sufletului și să vrei cu adevărat să ajuți. Mulți dintre noi nu facem voluntariat la noi în oraș, d-apăi în alte țări…

Și încă un lucru demn de admirație și respect este faptul că 5% din prețul fiecărei rochii Baraka Bridal este donat copiilor africani de la o școală numită Tumaini situată în locul cu cea mai mare rată de sărăcie din Africa: Kibera Slum.

Mie mi se face pielea de găină doar gândindu-mă la lucrul ăsta. Cumva, prin faptul că am ales să-mi fac rochia la Baraka Bridal voi ajuta niște copilași. Nu știam asta când am ales rochia, dar când am aflat am avut așa un sentiment super plăcut. Chiar dacă nu-i o sumă extraordinară, dar e un bine pe care altfel poate că nu l-aș fi făcut. Și pentru asta nu pot decât să-i mulțumesc Consuelei și să-i promit că o voi respecta totată viața mea și că voi povesti tuturor despre ce om minunat e ea, de câte ori voi avea ocazia.

Să revenim la interviu, că m-a luat valul cu povestea asta frumoasă…

Câte rochii ai făcut până acum?

Uaaau. Sunt muuulte. Cred că peste 100.

Aici aș vrea să adaug faptul că 100 de rochii poate nu pare mult (dacă ne gândim la atelierele mari care fac rochii pe bandă rulantă). Dar eu mă gândesc la toată atenția la detalii și la toată delicatețea cu care Consi lucrează și atunci îmi dau seama cât de mult înseamnă numărul ăsta. 100 de rochii înseamnă 100 de povești, 100 de mirese fericite, 100 de visuri împlinite…

Te mai ajută cineva sau lucrezi singură?

Acum lucrez singură. Eu mă ocup de cliente și de rochii. Mai am câteva persoane dragi care mă ajută cu pozele, de exemplu, sau cu workshop-urile pe care le mai țin la atelier. În rest, mă descurc singură. 🙂

Faci compromisuri atunci când vine vorba de rochii? Adică faci o rochie doar pentru că așa vrea mireasa, chiar dacă nu e neapărat stilul tău?

Se întâmplă, dar foarte, foarte rar. De obicei clientele pe care le am, vin la mine, fix pentru faptul că rochiile mele sunt un pic „diferite”. Clientelor mele le place munca mea și vor rochii foarte similare ca și stil cu cele pe care le am în colecțiile mele.

Aș putea spune că „cine se aseamănă, se adună”, vorba aia. E clar că cine își dorește o rochie de prințesă minunată împaietată și sclipicioasă n-o să vină veci pururi la Consi care are numai rochii delicate și diafane și prețioase de îți e și milă să le porți, să nu le „rănești” cumva.

Cum îți împarți timpul între familie și atelier?

Asta e cea mai mare provocare pentru mine. Am un băiețel care în majoritatea timpului e aici cu mine la atelier și am noroc că soțul meu mă susține în tot ceea ce fac. Probabil n-aș fi reușit să fac asta dacă n-ar fi fost el. E foarte înțelegător. Încerc, totuși, să nu-i neglijez niciodată pe ei 2 și pe familia mea în general.

I do find my identity in my family, because I take my life from them and I pour my life into them.  My purpose every day is to be a blessing, bring honor, and make them proud to call me wife, mother and daughter! One of my favorite things in life is to sit and talk with my friends over a cup of coffee, but also I love having time alone to meditate, drink cappuccino, write in my journal, read, pray.

Paragraf luat din descrierea de pe site-ul www.barakabridal.com/

Ce te inspiră să faci ceea ce faci?

Totul. Dar, de cele mai multe ori, clientele sunt o sursă de inspirație pentru mine. Ele vin cu idei noi și împreună ajungem să scriem povestea rochiei pe care o visează ele. De cele mai multe ori unele idei sunt atat de faine încât le folosesc în colecțiile mele viitoare.

Am întrebat-o pe ea ce o inspiră pentru că din punctul meu de vedere ea e o sursă de inspirație pentru noi toți. De la faptul că face fapte atât de frumoase ajutând copiii mai puțin norocoși până la faptul că face rochiile astea superbe care ne seamănă cu nimic altceva.

În încheiere mai spun doar atât:

Sunt extrem de fericită că am găsit-o și că am ajuns să colaborăm. Sunt extrem de recunoascătoare pentru faptul că am cunoscut-o pentru că e genul de om cu care vorbești acum și apoi rămâi cu gândul la el și abia aștepți să te întâlnești cu cineva să-i povestești despre ea. Eu așa am simțit. De asta am ales să scriu și articolul ăsta. Pentru că mi se pare că povestea ei merită spusă și minunile pe care le face ea trebuie arătate lumii întregi.

Dragele mele cititoare, apelați la Consi cu toată încrederea! Nu mă credeți pe mine pe cuvânt. Mergeți și vorbiți voi cu ea să vă convingeți. Ah, și dacă nu aveți nevoie de o rochie de mireasă, să știți că face și rochițele pentru fetițe. Uitați-vă și voi cât sunt de superbe:

Închei aici pentru că orice aș mai vrea să spun e de prisos.

Mulțumesc încă o dată, Consi că m-ai ajutat să aduc ideea din capul meu într-o formă reală, palpabilă și să știi că abia aștept să o văd gata, să o port și să mă laude toată lumea. Abia aștept să văd reacțiile tuturor. Abia aștept să o văd pe maică-mea lăcrimând (chiar dacă la început n-a fost super întântată, acum și-a schimbat părerea), abia aștept să văd cum o să zâmbească toată lumea văzând că rochia mea va avea buzunare, abia aștept să văd reacția Domnului P. ABIA AȘTEPT!

Îți mulțumesc și să știi că mi-ai câștigat nu doar respectul, ci și sufletul,

Ești mununată!


2 comentarii la „BARAKA BRIDAL – un atelier DE poveste, CU poveste, pentru „altfel de mirese”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *