Ce să faci când ai un singur dulap în casă și ai nevoie de mai mult spațiu?

Trăim niște vremuri foarte interesante, din punctul meu de vedere. Nu zic că e o perioadă bună. Absolut deloc. Dar e una interesantă. De ce? Pentru că am început să ne îngrijorăm că „nu știm ce să facem”. Până acum ne plângeam că n-aveam timp să facem aia și aia, iar acum, când avem 2 săptămâni la dispoziție în care suntem nevoiți să stăm în propriile noastre case, ne dăm cu capul de pereți „de plictiseală”.

Cu toții suntem stresați și panicați

Dar nu cred, totuși, că vine sfârșitul lumii. Sunt 2 săptămâni în care trebuie să fim mai precauți și să avem grijă de noi și de ceilalți astfel încât lucrurile să nu se înrăutățească. Trebuie să stăm în casă. Atât. Nu ne cere nimeni altceva.

Dar ce facem cât stăm în casă?

Eu am postat ieri pe pagina de Facebook 5 idei de lucruri pe care să le faci în aceste două săptămâni de izolare.

Trăim niște vremuri foarte interesante, din punctul meu de vedere. Dacă până acum ne plângeam că nu avem timp să facem…

Publicată de Andrela.ro pe Marţi, 17 martie 2020

Curățenie, odihnă, citit, gătit și ordine în dulapuri.

Am ales aceste 5 lucruri pentru că mi se pare că fac parte din categoria activităților pe care „n-avem timp să le facem”. Nu reușim să dormim destul, nu avem timp să gătim, pe cărți se adună praful și tot așa…

Personal, lucrul pe care amân cel mai des să îl fac este ordinea în dulap. Îmi vine să mă iau cu mâinile de cap atunci când se schimbă anotimpurile și trebuie să scot hainele groase din dulap pentru a le face loc celor subțiri. Ținând cont că noi stăm în chirie, nu pot spune că am acel #dreamhouse pe care mi-l doresc. Așa că mă adaptez la ceea ce am și încerc să-mi fac viața mai ușoară chiar dacă am un singur dulap de haine în toată casa! Da da! Unul singur în care țin și hainele și prosoapele și lenjeriile de pat și îl împart și cu Dommnul Soț.

Vă dați seama cam cât e de ușor să se instaleze haosul acolo, nu? Dar am găsit soluția minunată prin care reușesc să aranjez și să ordonez totul astfel încât să nu pice toate hainele pe noi atunci când deschidem ușile dulapului.

Organizarea dulapului de haine cu ajutorul cutiilor de depozitare

Ele sunt salvarea mea! Reușesc să ordonez și să organizez totul astfel încât să știu fiecare lucru unde e și dacă mă trezești la 3 noaptea și mă întrebi. N-am dat eu gaura la macaroana și știu că mai sunt și alți oameni care folosesc astfel de cutii, dar m-am gândit să vă dau și vouă o idee de activitate pentru perioada asta.

Eu m-am apucat să scot hainele din dulap și să le aranjez frumos, pe categorii, iar sub bara cu umerașe am pus cutiile de depozitare. Una cu fulare și șosete groase care va sta acolo până la iarnă, una cu costume de baie și prosoape de plajă care așteaptă să vină vara și tot așa. Fiecare lucru e la locul lui.

Și partea cea mai faină e că peste cutiile astea cu capac îmi pot pune pantalonii sau hanoracele, de exemplu. Asta pentru că în cutii sunt lucruri de care nu am nevoie în perioada asta. Funcționează super bine ideea asta atunci când ai spațiul mic și trebuie să profiți de fiecare centimetru liber.

Cutii, cutii și iar cutii.

Toată casa asta e plină de cutii cu tot felul de lucruri de la vase de bucătărie, la cărți și unelte gen șurubelnițe, patent și alte treburi de-astea de Soț :)). M-am obișnuit atât de mult să-mi țin lucrurile în cutii încât cred că și atunci când ne vom muta și ne vom cumpăra mobila noastră vom avea spații speciale, dedicate cutiilor :))).

Acestea fiind spuse, zic să vă puneți și voi pe făcut ordine și pe organizat. Profitați de zilele astea în care stați acasă și nu vă plângeți. Încercați să vedeți partea plină a paharului pentru că până la urmă fiecare lucru rău are și o părticică bună.

Aveți grijă de voi.

Sănătate!


*Acest articol a fost scris în colaborare cu biano.ro*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Citește tot articolul

Produsele La Roche-Posay TOLERIANE, noii aliați ai pielii sensibile

Probabil că v-ați prins deja că e vorba despre niște produse La Roche-Posay. Da, sunt 2 produse despre care vreau să vă vorbesc astăzi, dar nu vă gândiți că-s eu acuma vreun beauty godess care e expertă în skincare, make-up și-alte de-astea. Vă rog să tratați rândurile următoare ca pe o părere subiectivă, bazată pe o experiență personală.
Citește tot articolul