AndrelaFares

Sunt o mare iubitoare de ceaiuri

Sunt genul ăla de om care nu consideră că trebuie să bei ceai doar atunci când ești bolnav. Eu beau ceai aproape în fiecare zi. Mai ales seara. E așa, ca un ritual pentru mine: să pun ibricul cu apă la fiert, să torn apa peste pliculețul de ceai, să mă așez confortabil pe canapea cu o carte în mână și să mă relaxez citind și savurând „licoarea magică”. Dacă afară plouă sau e ceață atunci atmosfera e perfectă. Aprind și-o lumânare parfumată ca totul să fie așa mai chill, mai hygge și mă declar fericită.

ceaiuriFaresgamaNatural

Nu de mult am primit de la Fares un colet cu 3 cutii de ceai care m-a bucurat enorm de mult

Au picat la țanc, ținând cont că toamna își desfășoară activitatea în plină forță și cărțile mele încă așteaptă să fie citite. M-am bucurat să primesc coletul de la ei pentru că sunt niște sortimente pe care nu le-am mai încercat până acum și, de fapt, nici nu știam că există, ca să fiu sinceră.

ceaiuriFares

Tihnă, Vigoare și Mireasmă

Așa sunt denumite cele 3 tipuri de ceaiuri. Au niște nume de poveste și niște ambalaje la fel. M-au cucerit vizual din prima. Cei de la Fares pare că au creat o poveste în jurul acestor ceaiuri și pe mine m-au cucerit instant.

ceaiMireasma

Mireasmă

Este un ceai natural din plante aromatice cu busuioc și lămâie. Nici nu știam că busuiocul poate fi folosit și în ceaiuri și am fost puțin reticentă când am simțit cât de puternic miroase, dar am fost foarte plăcut surprinsă când l-am gustat. Lista de ingrediente este foarte scurtă și curată, ceea ce m-a bucurat și mai mult: 40% busuioc, arome naturale, 20% coajă de lămâie, frunze de rooibos, 4% ulei esențial de lămâie, coji de lime și cuișoare. Atât. Combinația aromei de busuioc cu cea de lămâie mă face să înțeleg de ce acest sortiment se numește MIREASMĂ.

Ceai de răsfăț, cu gust plin, de băut pe îndelete. Busuiocul parfumat se împletește cu lămâia exotică și proaspătă ca umbra unei livezi de pe tărâmurile de la mediterană.

Descrierea de pe ambalaj
ceaiVigoare

Vigoare

Altă poveste cu alte ingrediente: flori de hibiscus, frunze de rooibos, scorțișoară, măcește 10%, arome naturale, cuișoare, rizomi de ghimbir 1%, ulei esențial de mandarine.

Ceai de miezul zilei, când ești în miezul lucrurilor, pentru un strop de energie. Gustul dulce-acrișor al măceșelor din câmpurile românești se împletește cu nota picantă a ghimbirului sosit tocmai din tărâmurile orientale.

Descrierea de pe ambalaj

Adevărul e că ceaiul ăsta îți trezește simțurile doar atunci când îi simți mirosul. Gustul este unul ușor „picant” datorită ghimbirului, dar nu este deranjant. Chiar e foarte interesant și cumva diferit de ceaiurile pe care le-am mai încercat eu până acum. Eu sunt o mare fană a ceaiurilor din plante. Nu-mi prea îndrept atenția spre aromele astea moderne de ciocolată, sau mai știu eu ce giumbușlucuri de genul (că am mai văzut). Îmi place să încerc arome noi, dar rămân mereu la plante. Vigoare e fix ceaiul ăla pe care am vrut să-l încerc pentru că mi se părea diferit datorită ghimbirului. Și mă bucur că am făcut-o pentru că-mi place tare.

ceaiTihna

Tihnă

Ceai recomandat în liniștea serii, pentru liniștea sufletului după o zi plină. Cea mai folosită plantă a românilor, mușețelul, își împletește gustul fin și plăcut cu aroma petalelor de trandafir care amintește de tărâmuri calde și pline de tihnă.

Descrierea de pe ambalaj

Da. Fix așa e. Acesta este preferatul meu pentru că este mai clasic, ca să zic așa. Nu e nimic ieșit din comun la el și tocmai „normalitatea” aceasta m-a făcut să mă îndrăgostesc de el. După cum îi spune și numele, ceaiul ăsta îmi dă o stare de liniște, de bine, mă calmează și mă relaxează. Nu are o aromă foarte puternică, miroase puțin și-a trandafiri, puțin și-a mușețel (evident) și are un gust dulceag. Eu sunt genul de om care nu prea își îndulcește ceaiurile. Le prefer așa, simple, sau cel mult pun puțină miere. Acest ceai e perfect și fără a fi îndulcit, dar când l-am încercat prima dată cu o linguriță de miere mi s-a părut că toate gusturile s-au accentuat. Nu știu dacă a fost foar o senzație dar mi s-a părut că după ce am adăugat puțină miere s-au simțit mult mai intens atât aroma de trandafiri cât și cea de mușețel.

Ingredientele: flori de mușețel 43%, arome naturale, frunze de rooibos, coji de lime, cuișoare, petale de trandafir 1%, ulei esențial de mandarine.

De menționat ar mai fi faptul că nici unul dintre aceste ceaiuri nu conțin arome și coloranți sintetici și nici alți aditivi și sunt făcute după o rețetă originală.

Cred că cei de la Fares au reușit să creeze niște povești foarte faine prin aceste 3 sortimente. Ambalajele care îți fură ochii prin cât sunt de simple, dar totodată sofisticate cu un aer clasic (datorită ilustrațiilor) și modern, datorită culorilor. Gustul și mirosul acestora. Toată prezentarea este impecabilă din punctul meu de vedere și se ridică la nivelul de calitate al produselor.

ceaiurifares

Și poate unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că aceste produse sunt românești, create de un brand românesc cu o tradiție de peste 90 de ani.

Toate aceste ceaiuri fac parte din gama Natural care reprezintă o rețetă unică în România, care combină plante tradiționale românești și fructe, pentru un gust diferit. Am văzut la ei pe Instagram că această gamă cuprinde 5 sorimente și cu siguranță voi încerca și Armonie, care este un ceai cu nalbă și mandarine (cred că va merge perfect la iarnă) și Simțire care este cu salcâm și ginseng.

În timp ce scriu acest aricol am lângă mine o ceașcă de Tihnă pentru că azi e duminică și cred că se potrivește foarte bine. Pentru mine duminicile sunt zilele în care încerc să îmi îndrept atenția către mine. Am grijă de mine, mă relaxez și-mi încarc bateriile pentru a putea începe săptămâna viitoare cu forțe proaspete. Mi-am făcut unghiile roși, mi-am pus o mască de față, am scris articolul ăsta și urmează să mă așez cuibărită în pătură să citesc. Vreau să încep o carte nouă așa că închei aici.

Cu Tihnă.


Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2020.

Toate articolele scrise de mine în cadrul acestui concurs, le puteți găsi aici: #AndrelaSuperBlog2020.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns