Afară ninge liniștit și oamenii sunt din ce în ce mai agitați. E perioada aceea a anului în care lumea o ia razna. Căutăm cadouri, decorațiuni, brazi și facem cumpărături, astfel încât să avem niște sărbători de poveste. Perioada Crăciunului is the most wonderful time of the year, nu-i așa?

Pentru mine, Crăciunul înseamnă brad, luminițe înșirate prin toată casa și miros de cozonac. Fără aceste 3 ingrediente nu există Crăciun!

Acasă, la ai mei, luna decembrie arăta în felul următor: Doinița intra în febra curățeniei ca să fie totul lună și bec în ziua când împodobeam bradul. De obicei îl împodobeam noi două, asistate de tata, pe post de arbitru: globul ăla trebuie pus mai la dreapta, beteala aia atârnă urât acolo, etc. În ajun, Doinița întorcea bucătăria cu fundul în sus ca să facă salată beouf, prăjituri, sarmale și, evident, cozonaci! Minim 2, maxim… câți poate cuptorul să coacă. În ziua de Crăciun mâncam în fiecare an friptură făcută de master chef-ul tata. Aceeași friptură din carne de porc. Era un fel de tochitură cu carne macră și cârnați, asezonate frumos cu o mămăligă aburindă. Delicatesa asta nu lipsea de la nici o masă de sărbătoare! Apoi, mergeam pe la neamuri să jucăm cărți. Nimic special.

N-am avut niciodată un Crăciun de poveste.

Nu se întâmpla nimic magic, nu era o atmosferă de sărbătoare… era o zi obișnuită. Nu ne strângeam în jurul bradului să desfacem cadouri și să cântăm colinde. Nu știu de ce, dar ai mei n-au adoptat tradițiile astea „americănești”. Acasă la ai mei, Crăciunul nu a fost niciodată despre cadouri. A fost mult mai frumoasă partea cu pregătirile pre-Crăciun.

Luând în considerare acești factori, mereu mi-am dorit un Crăciun un pic altfel. Mi-am promis că acasă la mine Crăciunul va arăta diferit.

Încă stăm în chirie și nu pot să mă organizez chiar cum aș vrea eu, dar îmi dau silința să fac lucrurile în așa fel încât să mă facă pe mine fericită.

În mintea mea, Crăciunul perfect arată cam așa…

Pregătirile

În primul rând aș decora toată casă. Luminițe la geamuri, decorațiuni puse peste tot pe unde se poate. Sunt disperată după decorațiuni așa că în perioada Crăciunului casa mea va fi plină (cum este și acum, de fapt) de lumânări parfumate, decorațiuni tematice, luminițe și alte nebunii de genul ăsta. Aaaah, și cât îmi doresc să am o masă mare pe care să o pot decora cu sfeșnice <3.

Îmi place să gătesc așa că visez să am o bucătărie mare, în care să am loc să mă învârt. În visele mele am o bucătărie cochetă, simplă, cu câteva pete de culoare, cam ca asta:

Într-o bucătărie ca asta aș găti toate sarmalele și toți cozonacii pe ritmuri de Frank Sinatra. Ar mirosi în toată casa a dulce și-a Crăciun. Când totul este gata și bucătăria va arata ca în poză (adică după ce am reușit să strâng dezastrul rămas în urma gătitului) mi-aș dori să îmi petrec Crăciunul în familie.

În prima zi de Crăciun…

… aș vrea să vină părinții mei și părinții domnului P. la noi și să luăm cina împreună. Să stăm cu toții la masă, să râdem, să povestim și să mă laude toată lumea pentru ce mâncăruri bune am făcut :)). Mi-ar plăcea din tot sufletul să am o casă mare în care să avem loc cu toții. Să stăm liniștiți la masa decorată frumos, de sărbătoare.

În a doua zi de Crăciun…

… aș organiza o masă festivă cu prietenii. Dacă în prima zi am fost așa, mai pe clasic, elegant, cu socrii la masă acum mi-aș da frâu liber imaginației. Probabil că aș exagera cu decorarea mesei: șervețele de Crăciun, farfurii de Crăciu, pahare de Crăciun, lumânări de Crăciun, fursecuri de Crăciun și sarmale, desigur! După ce mâncăm și bem câte o cană de vin fiert, probabil că ne punem să jucăm ceva boardgame sau pur și simplu ne întindem ca fetele la povești în timp ce băieții se joacă Fifa pe Xbox.

A treia zi de Crăciun…

… dacă avem norocul să fim liberi, probabil că o vom petrece în pijamele, uitându-ne la seriale. Nimic special. Un pic de relaxare și de liniște face bine mereu.

Așa arată Crăciunul în capul meu și așa sper că va arăta într-un viitor apropiat. Până atunci, pot doar să visez pentru că noi stăm în chirie și avem doar 3 scaune în toată casa, așa că cina în familie mai poate aștepta un pic.

Cum arată Crăciunul vostru perfect?


*|Acest articol este scris în colaboare cu FAVI.RO|*

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns