E perioada aia a anului în care dăruim mai mult. Astfel am primit de la Teo o leapșă crăciunistică. Nu prea sunt o fană a frigului, a zăpezii și a agitației din perioada asta, dar m-am gândit că leapșa asta va echilibra un pic lucrurile și le va face un pic mai suportabile :).

Așa că, fără să o lungesc prea mult cu introducerea, intru direct în subiect:

1. Care este filmul tău de Crăciun preferat?

Nu am unul preferat. Nu mi-au plăcut niciodată genul ăsta de filme. Nu mă dau în vânt după magii și siropoșenii. Sunt o insensibilă, știu. Da, mă uitam și eu la Singur Acasă, în fiecare an, dar mi-a ajuns. Ca să nu ziceți că sunt chiar sălbatică, pot să vă spun că m-am uitat la The Princess Switch și chiar mi-a plăcut 😀

2. Ai avut vreodată un Crăciun alb?

Am crescut la poalele Parângului așa că era dubios să nu avem zăpadă de Crăciun. În ultimii ani, Timișoara mi-a furat Crăciunurile albe, dar nu pot spune că am suspinat prea tare după ele…

3. Unde îți petreci de obicei sărbătorile?

Oriunde. Nu am o regulă. Ba am fost la ai mei, ba au venit ei la mine… Depinde de situație… anul ăsta, voi sta acasă cu domnul P. 

4. Care este melodia ta preferată de Crăciun?

5. Deschizi cadouri în Ajun?

Nu prea. De obicei nu prea am răbdare până în Ajun. Nici să le primesc, nici să le ofer… După cum spuneam și aici, nu am avut niciodată un Crăciun în care să stăm în jurul bradului, să ascultăm colinde și să desfacem cadouri.

6. Poți să numești toți renii Moșului?

Nu. Rudolf e singurul care contează :)). Rudolf e baza departametului de marketing al lui Moș Crăciun.

7. Care tradiții te entuziasmează anul acesta?

Gătitul din Ajun. Mi-am propus să fac sarmale, salata beouf, cremeș și furescuri în forme crăciunistice. Ca la carte… 😀 Gospodină 100%.

8. Brad adevărat sau brad artificial?

Artificial din 2 motive: 1. pentru că mi-e lene să umblu în fiecare an în căutarea bradului perfect. E agitație, e frig… așa că zic pas!

2. pentru că sunt zgârcită și nu aș putea să dau în fiecare an o cârcă de bani pe un brad care, săracul, oricum e ucis de tânăr doar ca să fie împodobit cu globuri și luminițe. Nu merită!

9. Care este mâncarea sau desertul preferat de sărbători?

Hm… sarmalele în foi de viță și salata troiene (un fel de ouă umplute) făcută de Doinița.

10. Îți place să faci sau să primești cadouri?

Îmi place mai mult să ofer. Când primesc, e dubioasă treaba pentru că nu știu cum să reacționez 🙂

11. Care a fost cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-ai primit vreodată?

Habar n-am. Nu-mi trece nimic prin minte… apreciez fiecare cadou, dar până acum, nu a fost nici unul super-mega-extraordinar.

12. Care este destinația ideală de Crăciun?

Acum, mi-ar fi plăcut să pot fi la mamaia la țară. Nu-mi trece altceva prin minte.

13. Ești un ambalator profesionist de cadouri sau nu chiar?

Not really, dar îmi dau silința să perfecționez acest aspect.

14. Cea mai memorabilă amintire de sărbători?

Cred că au trecut vreo 10 ani de la ultimul Crăciun petrecut la mamaia. N-a fost nimic special, dar simplul fapt că l-am petrecut acolo cu ei a fost de ajuns să-l transforme într-un Crcăciun memorabil. Am împodobit bradul, am mâncat turte făcute pe plită și a fost frumos cu toate că trebuia să mergem la „toaletă” în grădină. Între timp s-au mai modernizat treburile și acolo, așa că sper din tot sufletul să mai reușesc să ajung la ei și iarna, nu doar vara…

15. Când ți-ai dat seama care este adevărul despre Moș Crăciun?

Nu a fost un moment în care mintea mea să facă un Click, sau cel puțin eu nu-mi amintesc. Știu că la grădiniță mă uitam sub bărbile Moșilor și mi se părea dubios că erau așa gălbejite și că stătea așa de țapene. Apoi am crescut… și nu mai știu. Dar, cine a zis că nu există?

16. Faci rezoluții de anul nou?

Da. De anul trecut am început să le scriu și pe hârtie. E foaarte fain sentimentul când bifezi lurcuri și la sfârșitul anului tragi linie. Abia aștept momentul ăla. Mai sunt câteva zile, deci pot începe deja.

Cam asta a fost. Mie mi-a plăcut și mi-a stârnit câteva amintiri tare frumoase așa că dau leapșa mai departe către Ana-Maria Popescu și către Simona.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *