Venirea pe lume a unui bebeluș este un eveniment foarte important în viața unei familii. Nu doar părinții se bucură pentru venirea lui, ci și bunicii și ceilalți membri ai familiei: mătuși, unchi, verișori, etc. E un motiv de sărbătoare atât pentru familie cât și pentru cei apropiați.

Când vine bebe?

Asta e întrebarea pe care o primim și noi foarte des, mai ales de când am făcut cununia civilă. O primim atât de des, încât, eu, personal m-am săturat deja să le răspund curioșilor. Bebe va veni când va fi momentul! Și da, știm, că nu va fi niciodată momentul potrivit și că totul depinde doar de noi, că niciodată nu vom fi cu adevărat pregătiți. Știm. Teoria o știm.

Așa că răspund încă o dată la întrebarea magică: în Familia Anton bebe va veni când vom decide noi că suntem pregătiți să-l primim așa cum se cuvine și când se vor alinia planetele în așa fel încât să facă posibilă conceperea lui.

În vara asta, în familia noastră a venit deja un bebeluș și, așa, de la distanță ne-am dat seama cât de multe lucruri sunt necesare pentru a-i pregăti venirea minunii. Nu sunt în măsură să-mi dau cu părerea despre naștere sau despre felul în care se pregătește fiecare părinte pentru venirea bebelușului său pe lume, dar am tot dreptul să visez la momentul în care va veni al meu.

Chiar dacă încă nu ne dorim un copil, în capul meu am început să-mi planific anumite lucruri. Desigur că acestea se pot schimba de 1000 de ori până în momentul în care vom deveni părinți, dar îmi place să mă documentez astfel încât să fiu cât de pregătită pot pentru momentul Z.

Nașterea

În momentul de față, sunt convinsă în proporție de 90% că voi naște la o clinică privată. Simt că asta e cea mai bună alegere, chiar dacă sunt conștientă de costurile pe care le implică aceasta.

Sănătatea mea și a copilului meu va fi pe primul loc

Astfel voi face tot ceea ce e necesar pentru a mă asigura că amândoi suntem sănătoși. Încă nu știu foarte multe lucruri despre colectarea celulelor stem din placentă, sau despre recoltarea placentei, dar încet-încet încep să mă informez mai bine despre aceste lucruri. Recent am aflat că cei de la Cord Blood Center oferă astfel de servicii de recoltare și stocare a placentei ca sursă de celule stem. Desigur că e puțin prematur să discutăm acum despre asta, dar e un lucru bun de pus pe listă și de adus în discuție atunci când va fi momentul potrivit.

Camera bebelușului

Probabil că din prima zi în care voi afla că sunt însărcinată voi începe să mă gândesc la camera bebelușului. Eu n-am avut niciodată o cameră doar a mea și de aceea aș vrea ca al meu bebel să aibă spațiul lui intim și personal. Să aibă o cămăruță doar a lui, pe care să o decorez într-un mod cât mai frumos care să-l inspire, să fie o oază de liniște și de confort pentru el/ea. Abia aștept să aleg pătuțul, lămpile, decorațiunile, biblioteca, dulăpioarele… abia aștept!

Haine pentru bebeluși

Am o obsesie pentru ele de mult timp. Îmi place să mă uit la ele și dacă aș putea le-aș cumpăra pe toate. Acum am noroc că am un nepoțel căruia îi mai pot cumpăra câte ceva ca să-mi astâmpăr poftele :)). Eu cu siguranță voi fi genul ăla de mamă care își va îmbrăca fetița în maro și băiatul în mov. Nu-mi place ideea aia conform căreia fetițele trebuie să fie prințese roz și băieții trebuie să poarte albastru și verde. Nu trebuie nimic!

În afară de nașterea în sine și detaliile medicale, cred că restul sunt doar detalii.

Până la urmă, tot ceea ce contează e ca bebele sau bebelina să fie sănătos și noi împreună cu el, să putem crește împreună, să ne iubim și să învățăm constant câte ceva unii de la ceilalți. Cred că sănătatea, iubirea și armonia din familie sunt de un infinit de ori mai importante decât orice pătuț, decât orice salopetuță drăguță și orice alt detaliu de genul ăsta.

În concluzie, nu. Încă nu vine bebe, dar cu siguranță în momentul în care va fi cazul, vă voi spune și vouă.


Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2020.

Toate articolele scrise de mine în cadrul acestui concurs, le puteți găsi aici: #AndrelaSuperBlog2020.

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.