Acum câteva zile am văzut ultimul episod din primul sezon al serialului Raised By Wolves. Yup! Serialul ăla după care e disperată toată lumea în momentul ăsta, care a apărut pe HBO GO, unde l-am văzut și noi. Dacă mă urmăriți de ceva timp știți că eu, în mod obișnuit, mă cam opun trendurilor. Evit nebunia. Mă enervează lucrurile care-mi sunt promovate așa in my face și încerc să le evit. De asta n-am văzut/citit seria Twilight, de asta m-am apucat de Game of Thrones abia când apăruse deja sezonul 3 (parcă), de asta am citit Harry Potter abia în facultate. Probabil că vă întrebați cum de am început să mă uit la Rised by Wolves? Ei bine, sunt 2 motive: 1. am văzut că joacă Ragnar în serial și 2. A vurt să-l vadă și Domnul Soț și am zis că ne uităm împreună. Familly time, gen.

Alte așteptări…

Am început să ne uităm la serialul ăsta cu niște așteptări până la Dumniezo și înapoi. Mi se părea ceva wow și când am văzut că e mult fâs e în jurul lui, ne-am gândit că sigur e ceva mișto care merită văzut. Sincer, când am dat play primului episod habar n-aveam despre ce e vorba. Domnul Soț era mai bine informat decât mine, dar n-am discutat despre asta înainte să ne uităm la primul episod.

Cum credeam eu că va fi?

Eu văzusem postarea asta și mi s-a părut mișto.

Nici nu mi-a trecut prin minte că duduia e android. N-aveam nici cea mai mică idee despre ce și cum va fi. În mintea mea Raised By Wolves era un fel de „semi-documentar” despre cum niște copii sunt crescuți de lupi și după aceea îi descoperă niște oameni și încearcă să îi ia din sălbăticie și să îi aducă în „lumea reală”. Știți cum pe Mogli l-au crescut Baloo și Bagheera? Eh, ceva de genul doar că puțin mai actual.

Nici prin cap nu mi-a trecut că povestea va fi așa…

Adică cine s-ar fi gândit că povestea e concentrată în jurul a 2 androizi care sunt trimiși pe o planetă dubașă împreună cu niște embrioni umani, în niște cuburi gelatinoase și că misiunea lor e aceea de a popula planeta respectivă?

Am avut așa un mic șoc când am văzut rachete spațiale în formă de fluier de arbitru de fotbal, androizi care alăptează prin tuburi și cultivă ceva plante dubioase pe niște oase de creaturi și mai dubioase.

Povestea

E una dintre cele mai încurcate și mai lipsite de logică povești pe care le-am văzut/auzit/citit vreodată. Serialul e încadrat pe imdb ca fiind Drama, Fantasy, Sci-Fi. Eu înțeleg că acest gen de filme sunt în general mai greu de înțeles și de descifrat dacă nu ești cât-de-cât familiar cu genul, dar nici chiar în halul ăsta.

Raised By Wolves nu este nici primul nici ultimul SF căruia i-am dat play, dar jur că la un moment dat m-a pierdut povestea rău de tot. Nu mai înelegeam cine și ce face, de ce face, cum s-a ajuns acolo și care-i faza de fapt? Cine i-a trimis pe ăștia 2 în spațiu? Ateii? Care e de fapt misiunea lor? De ce le mor copiii? Când a învățat asta să zboare? De ce e ăla gelos? Cum mai funcționează capsula aia după ce naveta a explodat? Și ce pălăria mea caută Ragnar aici?

Nu vreau să vă bag foarte mult în poveste pentru că sunt sigură că-mi vor scăpa niște spoilere și nu vreau asta. La cât de complicată e povestea e destul de greu să vă povestesc, așa în mare, despre ce e vorba, așa că nici n-am să încerc să o fac.

Personajele

Mama, Tata, copiii și Ragnar.

Mother asta, părea că fumează plantele alea pe care le tot cultivau ei acolo. Era de-un zen și-o inocență de ziceai că nu știe pe ce planetă se află. Drept vorbind, nici nu cred că știa. Că ei erau trimiși acolo să descpăere planeta și să o populeze ?. Îmi plăcea de ea că părea concentrată pe creșterea pruncilor, era pe-acolo prin jurul casei și încerca să le ofere o educație cât de cât ok. Atât cât îi permiteau circuitele și softurile ei.

Tata. Domnul Father părea genul ăla de tată care are vreo amantă pe undeva și când e acasă cu nevastă-sa face orice ca să-i facă pe plac ăsteia, să nu o supere cumva și să-i descopere secretul. Era așa, de umplutură. Mai căra un lemn, mai zicea o glumă (ah, și ce glume bune… aproape c-am râs. Aproape. ?), mai săpa prin grădină și din când în când mai avea câte o părere. Asta dacă-i dădea voie Mother.

Copiii. Campion, englezoiul din cameră, m-a enervat de la început. Se concentra toată lumea pe el de ziceai că ar fi pus coada la prună, sau așa ceva. El e unul dintre cei 6 embrioni aduși pe planeta dubașă. Nu știu cu ce e el mai special, dar așa-l promovează mamă-sa cu fiecare ocazie. M-au enervat toți copiii. Toți.

Ragnar. Daca ați văzut Vikings știți la cine mă refer. E același Ragnar. Nu vreau să vă dau spoilere nici din Vikings nici din Raised By Wolves, dar după ce l-au aruncat pe Ragnar în groapa aia în Vikings, cred că l-au scos, i-au tăiat un pic vârfurile la păr (că nu mai are coada așa de lungă) și l-au pus pe platourile de filmare de la Raised By Wolves fără să-i dea prea multe detalii despre ce să zică sau ce să facă. Așa că Ragnar did what he knew best. Are fix aceleași gesturi, aceeași privire de psihopat, același fel de a vorbi.

Practic, Ragnar e tot Ragnar, doar că-l cheamă Marcus. Care, de fapt, nu e chiar Marcus ăla adevărat… long story. Mie, personal mi-a plăcut maxim personajul lui Ragnar, așa nebun cum era el… și nu pot să zic că mi-a displăcut să-l văd din nou. Dar, mă așteptam să revăd doar actorul, nu și exact același personaj ?.

SF, SF, dar unde-i logica?

Poate nu mă duce pe mine destul de bine creierașul, dar vă jur că la un moment dat n-am mai înțeles absolut NIMIC. Încă de la primul episod am înțeles că androizii sunt trimiși pe planeta aia. De aici am înțeles legătura cu toate tehnologiile alea. Ok.

Dar ce-i cu ateii și cu Sol? De ce apar adepții lui Sol pe planeta dubașă? Cum a devenit Marcus așa credincios dintr-o dată? Ce voce tot aude?

Cum și de ce zboară Mother? Din ce motiv a luat-o așa de tare pe ulei? Cine-i creatorul ăla cu care a făcut ea treaba ai rușinoasă?

Care-i faza cu războiul de pe Pământ? De ce mor copiii ăia? Care-i treaba cu gropile alea calde? Cei cu cubul ăla rubick în mijlocul pustietății?

Ce-i cu creaturile alea? Care-i faza cu a doua specie de creaturi? Șoarecele ăla unde tot dispare și cum de reapare de fiecare dată?

Pf… și lista asta o pot continua la nesfârșit. Mai ales după ce-am văzut ultimul episod. Băi, frate, nu se leagă nimic cu nimic. Vă rog să-mi explicați voi sau să-mi dați răspunsul la întrebările astea că poate nu mă duce pe mine capul destul… ce să zic. Am și eu lipsurile mele.

Și totuși… UNDE-S LUPII?

De aici în colo tot ceea ce mai am de spus este legat de multimul episod, dar nu vreau să dau spoilere, așa că mă opresc aici.

Concluzia?

Păi, pot spune că cele 8 episoade au fost gândite în așa fel încât să te ducă cu zăhărelul și să speri că totuși se va întâmpla ceva. Am așteptat momentul ăla „WOW” care să-mi demonstreze că nu mi-am pierdut aiurea peste 350 de minute din viața mea. Dar, am așteptat degeaba. În loc să fie momente wow au fost momente WTF. Și n-a fost WTFde-ăla pozitiv.

M-a dezamăgit serialul ăsta. Am avut așteptări mari, și nu-i neapărat că m-a dezamăgit faptul că n-a fost povestea pe care mi-am imaginat-o eu. Premisa de la care pornește povestea e una chiar faină dar se putea duce într-o altă direcție mult mai bună. Combinația asta de Alien cu Bear Grylls și cu ceva telenovelă spaniolă nu prea-i pe gustul meu.

După cele 8 episoade pot spune că am rămas cu două întrebări:

 1. De ce i-ați spus lui Travis Fimmel să joace după scenariul din Vikings și nu i-ați dat omului să citească replicile lui Marcus?
 2. UNDE-S LUPII și cine-i crescut de aceștia?

Încă stau să mă gândesc dacă vreau să mai văd și sezonul 2, dar la cum mă cunosc, probabil că mă voi uita. Nu-l voi aștepta cu sufletul la gură, dar sigur mă va mânca undeva să apăs play când va apărea. Speranța moare ultima, nu? Eu sper… încă sper că voi înțelege care-i faza, până la urmă.

Spuneți-mi în comentarii dacă voi ați văzut serialul ăsta și, mai ales, cum vi s-a părut? Sunt taaaare curioasă!

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. Exact si eu cu tine rezonez cu ce ai spus in legatura cu filmu’.
  Trei episoade si apoi am spus STOP.
  VIKINGII e super
  FILMU’ ASTA e gunoi
  Banii aruncati pe o productie de kkt.

Lasă un răspuns