V-am tot vorbit eu aici despre cărți pe care le-am citit sau pe care vreau să le citesc, dar niciodată nu v-am menționat cărțile mele preferate. Cred că asta ar fi o idee faină de abordat într-un alt articol viitor, așa-i? Anyway, ceea ce voiam de fapt să fac este să duc discuția spre Harry Potter. Spre seria de cărți și cea de filme care se află în topul preferințelor mele all time și cu siguranță vor rămâne acolo pe vecie. 

Harry Potter are un loc aparte în sufletul meu ❤️

Nu am fost copilul care să crească citind seria de cărți, dar am fost copilul care a văzut și revăzut toate filmele de câte ori a avut ocazia. Cred că Piatra Filozofală și Camera Secretelor le-am văzut de minim 10 ori fiecare. Când eram la vârsta potrivită pentru a citi Harry Potter nu-mi permiteam să-mi cumpăr aceste cărți.

Nu-mi permiteam să-i cer nici măcar lui Moș Crăciun o carte care pe vremea aceea costa 500.000 sau poate chiar maim ult (50 de lei pentru cei care nu știu cum erau banii înainte de 2005 😀). Poate că Moș Crăciun mi-ar fi adus o carte, două… dar nu i-am cerut niciodată asta pentru că știam că depășește cumva bugetul. Și după cum spuneam nici nu eram vreo împătimită a cititului pe vremea aceea. 

Photo by Tuyen Vo on Unsplash

Așa că am văzut și revăzut filmele. 

Era mai ieftin și le revedeam mereu în perioada Crăciunului când le difuzau pe ProTv. Și stăteam cu ochii lipiți de televizor în fiecare an și revedeam scenele magice și eram fascinată, uimită și emoționată de fiecare dată. Chiar dacă revedeam în fiecare an aceleași filme (de obicei pe primele 3 le cam dădeau la tv) eram la fel de fascinată ca și prima oară. Nu mă săturam de ele și așa a început să apară dorința de a citi ți cărțile. 

Anii ai trecut, iar eu am reușit să-mi cumpăr și să citesc toată seria Harry Potter abia în primul an de facultate. Ca majoritatea studenților primeam bani de acasă, evident. Practic, începeam să fiu „independentă pe banii alor mei” 🤣. Independentă în ideea în care primeam o sumă X pe lună și trebuia să mă descurc cu ea. Luam propriile decizii în ceea ce privește cheltuielile mele atât timp cât mă încadram în buget. 

Așa a apărut pe lista mea de „cumpărături” și seria Harry Potter. 

În perioada aceea apărea câte o carte, săptămânal, împreună cu ziarul Libertatea. Așa am cumpărat toată seria pe parcursul a 2 luni. Pretul unei cărți era de 19.99 lei. Îmi amintesc și acum cât de nerăbdătoare eram să apară fiecare carte și cât de încântată eram când o cumpăram. 

Am citit toată seria Harry Potter în primul an de facultate. 

Asta se întâmpla undeva în 2013. Am citit cu sufletul la gură fiecare carte, chiar dacă știam deja toată acțiunea. Cu toate astea nu am simțit că știu povestea. Am citit-o ca și când atunci aflam pentru prima dată cine sunt Harry, Ron și Hermione și cât de mare e Hagrid. 

Photo by Aditya Vyas on Unsplash

De atunci au trecut aproximativ 9 ani. 

Nu-mi mai amintesc ce vârstă aveam când am văzut prima dată filmul Harry Potter și Piatra Filozofală dar cu sigurnață sunt mai bine de 15 ani. Practic, Harry Potter a fost cu mine din copilărie până la maturitate. Pentru că și acum revăd filmele cu același entuziasm și aș reciti și cărțile dacă nu ar fi atâtea altele care așteaptă să fie citite. 

În orice caz, Harry Potter este în topul preferințelor mele atunci când vine vorba despre cărți și filme. Poate că în copilărie îmi plăceau mai mult primele filme din serie, fiind mai pentru copii și acum cel mai mult îmi place partea a doua din Talismanele Morții, dar per total, toată seria e undeva sus de tot în topul preferințelor mele. 

Și după această luuuuuungă introducere legată de Harry Potter ajungem și la ceea ce voiam eu să vă spun de fapt:â

Am văzut Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts!!

Știam că trebuie să apară și l-am așteptat mai tare decât pe Moș Crăciun. Filmul poate fi văzut pe HBO GO și vă spun de la început că merită să plătiți abonamentul pe o lună doar ca să-l vedeți. Asta dacă sunteți pasionați și voi de universul acesta magic, că altfel nici nu înțeleg de ce ați intrat să citiți acest articol. 😊

S-au împlinit 20 de ani de când a apărut primul film din serie: Harry Potter și Piatra Filozofală, iar cu această ocazie s-a organizat un fel de reuniune a actorilor pe platourile de filmare. 

Când am dat play filmului țopăiam ca o nebună prin casă și chițăiam de ziceai că cine știe ce mare minune se întâmplă.

Acum îmi dau seama că alea erau recațiile Andrelei care a văzut prima dată filmul. Nu știam dacă filmul va fi o continuare a seriei, în care personajele se întorc efectiv la Hogwarts sau altceva. Știam doar că e cu și despre Harry Potter așa că i-am dat play. 

Nu e o continuare a filmului. Personajele din poveste au rămas așa cum s-a terminat Harry Potter și Talismanele Morții – Partea a 2a – pe peron, trimițându-și copiii la Hogwarts. În Return to Hogwarts actorii: Emma Watson, Rupert Grint, Daniel Radcliffe și mulți alții se întorc după 20 de  ani pe platorile de filmare, în universul magic al lui Harry Potter.

Trailer oficial

Sunt prezentate tot felul de secvențe de la audiții, directorii de producție povestesc despre cum a fost să lucrezi cu copii atât de mici la un film atât de complex. Practic sunt prezentate tot felul de secvențe din spatele camerelor, emoții și trăiri la fel de magice precum au fost și filmele și cărțile. 

Documentarul (cred că-l pot numi așa, pentru că până la urmă, nu-i un film propriu-zis) mi-a mers direct la suflet. M-a bucurat și m-a emoționat și pe mine, Andreea de 29 de ani. Am retrăit momentele alea de bucurie și am simțit că revăd toată seria într-o oră jumate cât a durat totul. Practic, povestea e spusă cronologic de la audiții până la finalul ultimului film. 

E ceva magic!

Și asta nu o poate înțelege decât cineva care e cel puțin la fel de fascinat ca și mine de povestea lui Harry Potter. Nu îmi găsesc cuvintele să vă spun exact ce mi-a transmis vizionarea acestei reuniuni. Încerc totuși să descriu în câteva cuvinte: copilărie, magie, emoție, amintiri, lacrimi, zâmbete, entuziasm, fericire, nostalgie. Poate acestea ar fi… 

Vă recomand să vă uitați la el. Merită 100%. Uitați-vă pentru voi și, mai ales, pentru copilul din voi. Sigur vă va fi recunoscător pentru asta. Filmul e disponibil online pe HBO GO

Eu, după cum am mai spus-o de 100 de ori, abia aștept să am copii și să-I introduc și pe ei în universul ăsta magic. Din punctul meu de vedere orice copil de pe lumea asta ar trebui să vadă măcar o data în viață filmele și să citească seria de cărți.

O copilărie, nu e copilărie fără un pic de magie. Iar Harry Potter e the boy who lived… ce magie mai mare de atât există?

Frații și surorile mele vrăjitoare, voi ați văzut Return to Hogwarts? Cum vi s-a părut? 

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.