Acum câteva zile vă spuneam că m-am apucat să fac ordine prin dulap pentru că în sfârșit am timp să fac asta. Astăzi vin cu o altă idee de activitate pe care o puteți face în perioada asta de izolare. E important să #StămAcasă atât pentru noi cât și pentru cei din jur, așa că trebuie să ne ocupăm timpul cu ceva ca să nu începem să ne dăm cu capul de pereți :)).

Una dintre cele mai „la îndemână” activități ar fi CITITUL

Lectura este una din activitățile de care ne plângem cel mai des că „nu avem timp”. Ei bine, iată că Universul (sau cine știe cine) a făcut în așa fel încât să avem, în sfârșit, timp să citim. Dacă sunteți în pană de idei sau nu știți ce cărți să citiți în perioada asta, în continuare vă spun ce am eu în plan să citesc.

5 cărți pe care vreau să le citesc cât #StauAcasă

Nu zic că le voi citi pe toate în două săptămâni pentru că sunt conștientă că n-o să fac asta. Le voi citi în funcție de stare, de chef și poate reușesc să le termin într-un timp mai scurt decât aș fi făcut-o în mod normal.

5 cărți pe care vreau să le citesc în perioada următoare

Am ales aceste 5 titluri pentru că în mod normal mă speria un pic dimensiunea lor. Sunt niște monstruleți destul de voluminoși după care n-aș fi întins mâna prea curând. De ce? Pentru că știu că mi-ar fi luat o veșnicie să îi termin. Dar acum, pentru că am timp, m-am hotărât că a venit și momentul lor de glorie.

*Fiecare titlu conține un link de unde puteți cumpăra cartea 😀 *

Zei Americani de Neil Gaiman

Am început deja să o citesc acum câteva săptămâni. Probabil că e una dintre cele mai voluminoase cărți din biblioteca mea, cu toate că se citește foarte ușor. Am început să citesc cartea asta pentru că văzusem și primul sezon din serialul cu același nume: American Gods. Mi-a plăcut ideea: „concurența” dintre zeii vechi, precum Odin și zeii noi, precum Media din zilele noastre. Adevărul e că nu m-aș fi gâdnit niciodată la mass-media ca la un zeu, dar premisa de la care pleacă această carte mi se pare foarte faină și ne ridică o mulțime de semne de întrebare. Norocul meu e că am văzut primul sezon din serial acum câțiva ani și nu mai știu exact ce se întâmplă așa că mă pot bucura de poveste. Am ajuns aproape la jumătatea ei și îmi place super tare 🙂 Abia aștept să o termin și să reiau serialul să văd cât de asemănătoare sunt.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman

Despre cartea asta nu știu nimic. Nu știu despre ce e vorba. Am cumpărat-o pentru că am găsit-o la reducere și pentru că m-am îndrăgostit de felul în care scrie autorul. Am citit „Un bărbat pe nume Ove” și pot spune că a fost una dintre puținele cărți la finalul cărora am plâns. În acest context, am zis că e obligatoriu să citesc și această carte. În plus, am văzut doar păreri pozitive despre ea așa că m-am hotărât să-i dau o șansă așa, fără să știu nimic despre ea. Abia aștept să o citesc și, chiar dacă par masochistă, sper să plâng din nou la finalul ei :)).

Dezvăluirile lui Snowden de Luke Harding

Am de ani de zile cartea asta în bibliotecă dar am tot amânat citirea ei. Ba aveam altă carte începută, ba aveam chef de ceva mai „light”, ba voiam ceva ficțiune… și așa nu ajungeam niciodată la ea. Acum e pusă clar pe lista de așteptare.

Elon Musk: Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic de Ashlee Vance

Despre cartea asta nu vă mai spun nimic că tot am mai menționat-o în toate listele mele de cărți. Despre Elon Musk am zis și o repet: e unul dintre cei mai interesanți și mai deștepți oameni de pe planeta asta. Omul mi se pare un geniu și abia aștept să citesc mai multe despre el și despre lucrurile pe care le face.

Dragă viață de Alice Munro*

*link-ul e către o variantă în engleză

Din nou o carte despre care nu știu absolut nimic în afara faptului că autoarea a luat Premiul nobel pentru literatură. Atât. În rest, am tot văzut cartea pe site-urile pe unde mai casc eu ochii, prin librării, dar niciodată nu mi-a atras atenția într-un fel aparte. Asta până am văzut-o într-o zi în Aucan, în ediția asta de buzunar cu această copertă colorată și superbă. Atunci am luat-o acasă și acum a ajuns direct pe lista de așteptare. Chiar dacă este muuult mai scurtă decât cele de mai sus, am introdus-o pe această listă tocmai ca un fel de plan de rezervă. Că poate mă satur de mastodonți și vreau ceva mai ușurel :)).

După cum puteți vedea nu am o regulă atunci când aleg cărțile pe care le citesc. Nu țin cont nici de domeniu, nici de dimensiune, nici de copertă, nici de autor. Practic aleg în funcție de ce-mi dictează sufletul în momentul respectiv.

Dacă vreți să aflați mai multe despre cărțile pe care plănuiesc să le citesc anul ăsta, am scris un articol special despre ele, pe care îl găsiți dând click AICI. Dacă vreți să aflați părerile mele despre cărțile pe care le-am citit, de obicei adun aceste articole în rubrica #AndrelaCitește.

Spuneți-mi voi ce plănuiți să citiți în perioada asta. Vă faceți de obicei astfel de liste sau pur și simplu puneți mâna pe o carte și aia e?

Dacă vă stârneșe curiozitatea vreo carte de pe aici, să știți că cei de la elefant.ro au niște oferte super drăguțe și transport gratuit în perioada asta. Oricum eu vă las, ca de obicei, link pentru fiecare titlu în parte :).

#StaiAcasăȘiCitește

Aveți grijă de voi!

elefant.ro

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns