Mi s-a cam luat de social media și tot ceea ce înseamnă online în ziua de azi.

Încep așa abrupt că n-am cum să o spun altfel. În ultima perioadă am stat tot mai puțin timp pe Facebook și pe Instagram. Nu mai dau scroll ore întregi, nu-mi mai pierd timpul „observând” ce fac ceilalți în online. Nu mi-am impus treaba asta, dar s-a întâmplat pur și simplu.

În timpul liber prefer să fac alte lucruri

Și repet, nu mi-am impus asta. Am câțiva oameni „de calitate” pe care îi urmăresc pe Instagram și doar la ei mă uit. Și mă uit pentru că mă inspiră sau pentru că am ceva de învățat din postările lor. Am început să dau unfollow și unfriend celor care simt că nu aduc un plus, cât de mic, în viața mea.

Faptul că nu mă mai atrage atât de mult social media are anumite consecințe și asupra blogului, desigur. Nu-mi mai găsesc motivația să scriu pentru online și am o sete din ce în ce mai mare să scriu pe hârtie, pentru mine, nu pentru alții. Mi se pare că scriu degeaba, că oricum nu mai stă nimeni să citească atâta în ziua de azi. S-a cam mutat toată treaba pe Youtube și… îmi patinează pe creier ideea de a transforma blogul în vlog. Dar de la idei la fapte e cale lungă așa că momentan nu știu ce să zic…

Mă gândesc foarte serios să închid pagina de Facebook a blogului

Asta cred că ar fi prima schimbare pe care aș vrea să o fac. Pur și simplu, mi se pare că nu aduce nici un plus și nu-i mai văd rostul. Dacă am ceva de spus, până la urmă, pot spune și pe profilul meu personal, nu? În viitorul apropiat cred că voi face această schimbare ca să-mi iau, pur și simplu, de-o grijă.

Instagramul rămâne preferatul meu

Chiar dacă l-am cam lăsat deoparte în ultima vreme. După cum spuneam, mai arunc câte un ochi pe story sau pe feed-urile oamenilor care chiar îmi plac, dar în rest… nimic.

Poate că ați observat lipsa mea din online. Sau poate nu,.. că nu-s eu vreo celebritate. Dacă nu ați observat lipsa asta, cu atât mai mult, înseamnă că pot renunța la „obiceiurile” astea fără să afectez viața cuiva :)).

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Ce fac în timpul liber? Cu ce am înlocuit social media?

Păi… cu nimic special. Fac aceleași lucruri ca și înainte… citesc, mai văd câte un serial, mai un film, mai fac ordine prin casă, mai gătesc, mai petrec câte o seară de netflix & chill cu Domnul P. Lucruri de-astea de oameni normali. Din când în când mai și muncim împreună la câte un proiect… în perioada asta încerc(ăm) să pun(em) la punct ultimele detalii pentru nuntă… Ce să zic? Am o viață normală în care prezența online nu o mai simt ca pe-o necesitate.

Nu mă mai simt prost că nu postez câte un articol aici, pe blog.

Până acum mă frustram maxim dacă vedeam că trece o perioadă mai lungă de timp și nu scriu. Acum… las lucrurile să se întâmple fix așa cum vor ele. Dacă n-am chef să scriu, nu scriu. Și gata.

Planuri?

Am și câteva idei pe care tot vreau să le pun în practică, dar am momente când îmi lipsește ba motivația, ba cheful… Atunci mă frustrez. Că știu că îmi doresc atât de mult să fac asta, dar îmi pun singură piedici. Ba că n-are rost, ba că n-o să prindă așa ok la public, ba că una, ba că alta…

Faza e că articolul ăsta e all over the place pentru că nu știu exact ce-am vrut să spun, dar am spus-o. M-am descărcat un pic și poate mai sunt printre voi oameni care se simt la fel ca mine, oameni care nu-și mai găsesc locul în online și se retrag, așa, încet, încet. Rămân undeva în umbră. 

Sau… poate că doar îmbătrânesc și nu-i mai văd rostul acestei prezențe online. Sau… cine știe? Poate-mi revin :)) sau poate mă pun pe treabă și ajung la linia de finish cu tot ce mi-am propus. 😀

Aștept să-mi spunteți și părerea vosastră despre treaba asta. Abia aștept să văd dacă mai sunt oameni care simt același lucru ca și mine. Spuneți-mi că nu-s eu singura care are impresia asta! :))

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns