Nu știu dacă v-am mai spus până acum, dar eu sunt o mare consumatoarea de vloguri. Sunt abonată la tot felul de canale și de multe ori mă las purtată de recomandările Youtube de pe un canal pe altul. Așa am ajuns să văd un video în care erau prezentați niște magneți așa cum n-am mai văzut până acum: magneți făcuți de Flavia.

FlaviArt Creations

Așa am ajuns pe pagina de Instagram a Flaviei și am leșinat. Efectiv nu-mi venea să cred ce minunății face. Ceea ce iese din mânuțele ei e diferit de tot ce-am văzut eu până acum.

Am descoperit-o pe Flavia în preajma zilei mele de naștere, care a fost pe 7 noiembrie, și m-am hotărât să-mi fac un cadou. Mi-a fost foaaaarte greu să mă hotărăsc exact ce bijuterii vreau să comand. M-am uitat la toate, dar până la urmă m-am hotărât și i-am scris Flaviei un mesaj pe Instagram și am comandat minunățiile astea.

Un set de cercei + inel cu donuts pentru că arată delicios, un set de cercei + lanț cu felii de cozonac pentru că… the cozonac season is coming și un lanț cu shaworma, pentru că… n-are nevoie de nici o explicație. E genial și atât. Iar Flavia a fost super drăguță și mi-a făcut o surpriză în avans pentru Sf. Andrei și mi-a timis lanțul cu paharul de frappucino. Mulțumesc Flavia, încă o dată!

După ce i-am spus Flaviei ce vreau să comand, am început să vorbim și a fost așa un fel de chimie în discuțiile noastre și, din vorbă în vorbă am ajuns la concluzia că vreau să scriu despre ea și despre povestea ei. Brandul Flaviei cred că merită promovat și lăudat pentru că e „altfel”. Ceea ce face ea e „altfel” și de aceea am vrut neapărat să am și eu câteva bijuterii din colecțiile ei și să scriu despre ea.

Mini-interviu cu Flavia Stancu

Și pentru că n-am vrut să fie un articol în care doar să vă povestesc despre cât de faine sunt creațiile Flaviei, m-am gândit să-i pun câteva întrebări, să facem așa un mic interviu ca să o las pe ea să vorbească despre ceea ce face. Povestea ei e una frumoasă și era păcat să nu o împărtășesc aici, cu voi.

Vă las mai jos întrebările mele și răspunsurile Flaviei.

Spune-mi câteva cuvinte despre tine ?

Încă de când eram copil am descoperit că sunt o fire artistică, desenam și modelam mici figurine din lut. Am urmat Liceul de Arte „Octav Băncilă” din Iași, Secția Sculptură Decorativă, apoi Facultatea de Arte Decorative și Design „George Enescu”, Secția Ceramică, iar Masteratul l-am absolvit la Universitatea Natională de Arte București, Secția Ceramică-Sticlă-Metal.
Toate tehnicile pe care le-am studiat, m-au adus în punctul în care sunt acum, fiecare pas a fost important și mă bucur de alegerile pe care le-am făcut. Acum am 32 ani, și mă simt cu adevărat împlinită.

Flavia e fix genul ăla de om despre care se scrie în cărțile de dezvoltare personală. Știți la ce mă refer? Știți că se spune că dacă faci ceea ce îți place nu vei simți că muncești nici o zi din viața ta? Fix asta cred că face Flavia. Muncește mult, dar o face cu drag, din pasiune și asta se vede! Eu cred că Flavia merită să fie luată ca model, ca sursă de motivație pentru că a demonstrat că dacă vrei să faci ceva cu adevărat, faci. Fără scuze și pretexte. ❤

De cât timp faci bijuterii și ce materiale folosești?

Am început să fac bijuterii acum 8 ani, imediat după ce am terminat studiile, și încă de atunci am început să mă întrețin din pasiunea mea. Materialul pe care îl folosesc este lutul polimeric, un material de diferite nuanțe, ce se aseamănă cu plastilina, doar că necesită coacere la cuptor pentru a căpăta rezistență la apă și la șocuri.

De ce produsele tale sunt legate de mâncare? ? Cum ți-a venit ideea asta?

Nu toate sunt legate de mâncare. Am produse foarte variate, până acum am experimentat tot felul de tehnici, dar în ultima perioadă m-am axat mai mult pe mâncăruri și dulciuri în miniatură, pentru că am observat că acestea atrag mai mult atenția, și îmi este cel mai drag să le lucrez.


Nu pot spune exact de unde mi-a venit ideea, dar simt că mi-a fost predestinat.

Îmi amintesc că îmi petreceam vacanțele de vară la bunica, sculptând în săpun și modelând tot felul de miniaturi sub formă de prăjituri, pe care apoi le puneam pe o măsuță în curte și îmi imaginam că le vând. Exact asta am început să fac imediat după ce am terminat masteratul.

Timp de aproape 6 ani am fost expozant la un târg permanent de bijuterii handmade din Centrul Vechi al Bucureștiului, până în decembrie 2019. Acolo am trăit cele mai frumoase momente, am întâlnit oameni din toate colțurile lumii, care îmi apreciau munca și luau cadouri pentru cei dragi

Cât timp îți ia să faci o bijuterie atât de superbă?

Fiind perfecționistă și perseverentă, stau la un produs până îmi iese exact așa cum îmi doresc, sau în cazul dulciurilor, până se aseamănă cu produsul real. Am produse pe care le lucrez în 10 minute, iar altele necesită chiar și 2 ore, în funcție de complexitatea acestora. Lucrez între 10 – 14 ore pe zi, de când mă trezesc până noaptea târziu, cu mici pauze. Doar când sunt plecată în vacanțe nu lucrez, dar sunt cu gândul tot la produsele pe care urmează să le fac, și de multe ori realizez schițe pentru acestea.

Ce te inspiră? 

Pentru lucrările din ceramică mă inspirau foarte mult texturile naturale. Am fost fascinată de tot ce era legat de pământ, natură și culorile toamnei. Am și o serie de bijuterii cu această tematică, în nuanțe pământii, cu diferite granule de sticlă aplicate. Pentru dulciuri, mă inspiră fiecare cofetărie pe lângă care trec, sau ambalajele dulciurilor de pe rafturile magazinelor. Bineînteles că mă opresc și fac poze pentru documentare?

Unde te pot gasi oamenii?

La începutul anului, împreună cu 3 colegi de la târgul anterior, am deschis un magazin fizic în centrul Bucureștiului, dar din păcate a trebuit să-l închidem din cauza pandemiei și a lipsei turiștilor.
Urmează să-mi fac magazin online, probabil la începtulul anului viitor. Până atunci, mă găsiți pe Instagram @flaviart.creations, pe Facebook și la diferite târguri din București. Următorul la care voi participa este Târgul Happy Christmas Days, între 28 noiembrie – 28 decembrie, în Afi Cotroceni la etajul 1. Vă aștept cu drag!

Ce-aș mai putea adăuga? Cred că în contextul ăsta imaginile chiar valorează cât 1000 de cuvinte. Orice aș spune eu, oricât aș încerca să vă spun cât de minunate sunt bijuteriile făcute de Flavia, n-aș putea să exprim cum sunt ele în realitate.

Când am văzut prima dată pozele cu creațiile Flaviei m-am gândit că „n-aaaau cum să fie reale! N-au cum să arate așa și în realitate”. Ei bine, m-am înșelat amarnic. Când au ajuns la mine feliile de cozonac, gogoșile, shaworma și paharul de cafea mi-am dat seama că, de fapt, sunt muuuuult mai frumoase în realitate decât în poze.

Fiecare piesă e lucrată în cel mai mic detaliu astfel încât totul să pară real.

Atât culorile, formele, dar și texturile imită realitatea. Lipia aia în care e înfășurată shawormica mea are fiiix aceeași textură ca o lipie adevărată.

Oricum, eu vă sfătuiesc să nu mă credeți pe cuvânt. Mergeți la Flavia pe Instagram și să comandați ceea ce vă place: un lănțișor, o pereche de cercei, un breloc sau un magnet de frigider. Apoi, după ce le primiți vă rog să-mi spuneți dacă am avut dreptate sau nu.

În încheiere, vreau să îi mulțumesc Flaviei pentru că a fost atât de drăguță și pentru că acceptat să-i iau acest mini-interviu și să-i promit, aici, public, că asta nu va fi ultima comandă. Vor urma și altele, cu siguranță!

Și ca să recapitulăm:

Pe Flavia o puteți găsi aici:

My second #home ? #FlaviArtCreations

Posted by FlaviArt Creations on Sunday, September 6, 2020

Și momentan puteți comanda produsele ei printr-un mesaj în privat. Asta până va fi gata magazinul online. O să dau și eu de știre când e gata.

Până atunci, sper că v-a plăcut articolul ăsta, sper că v-a plăcut povestea Flaviei și dacă vă comandați minuni de la ea vă rog să-mi trimiteți și mie poze, că-s tare curioasă ce alegeți voi.

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns