În aer plutea de mult un miros de călătorie. Simțeam amândoi nevoia să plecăm un pic, să ne rupem de telefoane și de responsabilitățile de oameni mari și să fugim un pic. Unde? Nu conta. Ideea era să plecăm.

Și știți voi vorba aia când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră în favoarea ta, nu? Eh, în cazul nostru a fost Universul, 2 prieteni și o sticlă de Absolut. De ziua mea, doi oameni simpatici au complotat cu Domnul P. și mi-au făcut o vizită surpriză. Mi-am petrecut ziua de naștere îmbrăcată în pijamale, povestind, râzând și plănuind o excursie. Tot vorbeam noi că trebuie să-i facem o vizită lui Radu așa că n-am stat foarte mult pe gânduri și în weekend am plecat spre el. Același Radu despre care v-am povestit și aici.

Prima oprire: Sibiu

Am luat o cazare de pe Booking, în timp ce alimentam mașina. Am vorbit cu omul, foarte de treabă de altfel și ne-a spus să îi dăm un semn când ne apropiem de Sibiu. Zis și făcut. Cazarea a fost suuuuper drăguță, la un preț acceptabil, fix în buricul târgului și omul a fost de treabă, a dat drumul la centrală înainte sa ajungem. Oricum nu ne-a păsta nouă foarte mult de cazare. Ideea era să avem un pat în care să putem dormi și cam atât. Dar, până la urmă chiar ne-a plăcut și cu siguranță mai trecem pe acolo cu următoarea ocazie. Apartamentul îl găsiți pe Booking cu deumirea de Classic Home.

Ar fi fost chiar culmea să trec prin Sibiu și să nu-mi vizitez cea mai veche prietenă.

Ținând cont că eram super aproape de centru, ne-am întâlnit acolo. Am avut și un mic preview pentru târgul de Crăciun pentru că deja era instalat ditamai bradul, căsuțele, patinuarul. Nu erau aprinse luminițele, dar în rest, am văzut cam care-i șmecheria. Plus că nu erau toți oamenii de pe pământ acolo așa că a fost chiar bine :)). Așa ne-am plimbat o bună parte din noapte prin centrul Sibiului. Un oraș frumos tare care mie mi-a rămas la suflet de prima dată când am ajuns acolo. Mi se pare diferit, frumos și parcă fiecare străduță spune câte o poveste. Pe lângă asta, mi se pare și un oraș super fotogenic, dacă pot spune așa. Parcă ai locuri pe care să le pozezi și să le pătrezi amintire. Clădiri superbe, alei pietruite, scări.

Și pe lângă faptul că e un oraș frumos acolo locuiește și cea mai veche și mai bună prietenă a mea și e o plăcere să mă văd cu ea de fiecare dată când merg acolo. Când ne întâlnim parcă timpul se scurge altfel și ne deschide toate ușile alea cu amintiri de când săream elasticul în fața blocului.

A doua oprire: Victoria, județul Brașov.

Un orășel micuț în care munții parcă stau să cadă peste blocuri. Aer curat, liniște și o secție de votare într-o grădiniță. Acolo ne-au prins alegerile prezidențiale și ne-am exercitat dreptul la vot. Am fost așa, în gașcă și-am ales ceea ce am sperat fiecare că va fi mai bine pentru noi, pentru țara asta, vai biata de ea. După ce am votat ne-am dus să mâncăm la Păstrăvăria Albota.

Eu nu știu cum trăiesc oamenii ăia zi de zi cu frumusețile alea în jurul lor. Și eu am crescut la munte, dar parcă nu era chiar atât de frumos. Un spectacol. Toamna, pădurile mă lasă fără cuvinte. Stând la terasă și așteptând să ne vină mâncarea, mă uitam la minunile ce se aflau în fața mea și cumva încercam să-mi imprim pe retină imaginile alea. E superbă zona. Pare desprinsă din altă lume și partea cea mai faină e că toate frumusețile astea sunt ale noastre. Sunt la noi în țară și noi, ca fraierii, ne facem concediile prin alte țări. Utiăm să apreciem ceea ce avem acasă

Spre seară am plecat spre Brașov. Am vrut să ne învârtim un pic și pe acolo, dar pentru că vremea n-a ținut cu noi și era deja târziu, ne-am oprit un pic la Coresi la mall, ca niște turiști adevărați. Păi da ce vizitați voi când mergeți la Brașov? Nu mall-urile? Despre oprirea asta nu am ce să vă povestesc pentru că doar ne-am luat câte o gustare și am plecat spre Timișoara.

Am făcut o groază de timp pe drum, pentru că… autostrăzi lipsă. Dar până la urmă a fost un drum plăcut că am povestit și-am râs și am ajuns rupți de oboseală acasă.

A fost un weekend plin, obositor, dar frumos.

Pot trage 2 concluzii după excursia asta:

  1. Țara asta e minunată. Lucru pe care îl știam deja, dar mi s-a confirmat încă o dată. Peisaje cum avem noi nu are nimeni. E o plăcere să pleci din Timișoara unde nu ai nici un deal, nici o pantă cât de mică și să ajungi într-un loc unde munții par că stau să cadă peste tine. Paradoxal, pur și simplu ți se taie respirația într-un loc unde aerul e foarte curat :)).
  2. Am îmbătrânit. Dap. Drumul ăsta m-a obisit enorm de tare și nu pot spune că n-am dormit. În Sibiu n-am dormit mult, dar am dormit bine, iar drumul de la Brașov la Timișoara m-a rupt în două. Nu e o idee bună să ajungi la ora 3 dimineața acasa, știind că a doua zi trebuie să mergi la lucru. Pur și simplu lucrurile astea două nu se mai pupă. Îmi aduc aminte vremurile alea în care mergeam o noapte întreagă cu trenul de la Petroșani la Timișoara și ajungeam la 7 în gară și la 8 eram la cursuri și mă întreb cum rezistam? Ei bine, vremurile alea s-au dus și de acum înainte trebuie să ne planificăm călătoriile în așa fel încât, duminică pe la 8 să fim acasă, să apucăm sa facem un duș și să ne punem la somn, ca a doua zi să nu fim zombie. 🙂

Eh, ideea e că ne-a prins super bine weekend-ul ăsta pentru că ne-am revăzut cu oameni dragi și am vizitat și locuri minunate. Ne-a plăcut. Mai facem. Chiar dacă suntem bătrâni și nu mai suportăm atât de bine oboseala :))).

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

Lasă un răspuns