Am început să mă uit și eu la House of The Dragon, serial disponibil pe HBO Max. Eram curioasă să văd cât de mult are legătură cu Game of Thrones și să văd cam care ar fi povestea Casei Targaryen before it was cool.

Prima impresie

Ce să zic? Am dat play primului episod cu așteptările pe care mi le-am făcut pe baza serialului Game of Thrones. Mă așteptam să fie cel puțin la fel de mișto ținând cont să le-au legat așa de tare unul de celălalt.

Ceea ce mi-a sărit din prima în ochi a fost faptul că, nu știu de ce, efectele speciale nu mi se par la fel de faine ca și în Game of Thrones. Poate că nu-mi mai amintesc eu exact cum erau, dar e clar că în House of The Dragon sunt unele scene în care se vede de la o poștă că acolo e un CGI vai și amar de capul lui. Și nu mă refer la dragoni, culmea. Mă refer la unele peisaje, locații care se vede clar că nu erau acolo.

Sursă foto

Actorii mi se par ciudăței. Dar aici e o părere personală și super subiectivă. M-am obșnuit cu toate personajele din GoT și acum mi-e ciudat să-i văd pe toți blonduții ăștia (unde unora li se vede părul natural de sub perucă…) vorbind despre King’s Landing, Westeros și alte treburi de-astea. Îmi va lua ceva timp să mă obișnuiesc cu ei, dar na…

Povestea

Ideea e una mișto. Practic ne prezintă povestea Casei Targaryen cu aproximativ 200 de ani înainte de întâmplările din Game of Thrones. Adică înainte „să vină iarna”, înainte să călărească Daenerys dragoni și să ardă orașe. Bine, și aici se călăresc dragoni, și au chiar mai mulți decât avea The Mother of Dragons, dar situația e un pic diferită.

Pe scurt, îl avem pe Regele Viserys Targaryen care a fost ales să fie mare șmecher peste House Targaryen. Dar ce să vezi că omul nostru îmbătrânește și își dă seama că îi trebuie un moștenitor. El are, desigur, un frate sărit un pic de pe fix care și-ar dori tronul, dar mai are și o fată de vreo 15 ani, pe prințesa Rhaenyra, dar evideeent că e innacceptabil ca o femeie să fie Regină (misoginism much?). Totuși parcă și-ar dori un băiat care să fie adevăratul moștenitor la tronului.

Așa că biata nevastă-sa se chinuie săraca să-i facă un băiat… să mulțumească bărbatul, să-și împlinească scopul pe pământ… Pierde câteva sarcini, îi mor câțiva copii dar femeia noastră nu se lasă până nu face un băiat care să-l urmeze pe tată-so pe tron. Până la urmă naște unul, dar nu e cea mai fericită situație așa că de aici lucrurile se complică.

Nu aș vrea să vă dau spoilere ținând cont că sunt abia 2 episoade.

Ideea principală e că începe un fel de panaramă refeitoare la ce se întâmplă cu The Iron Throne după ce regele n-o mai fi. Game of Thrones all over again?

Pentru fanii Game of Thrones

Să știți că introul serialului e făcut în același stil cu cel din GoT și îți dă așa un pic fiorii ăia… muzica de pe fundal e similară, ba chiar e un remix cumva, al melodiei originale. E mișto sentimentul. E ca și când te-ai uita din nou la GoT fără să știi ce se întâmplă :D.

De asemenea aveți toate lucrurile alea care erau atât de obișnuite și în GoT: Tronul de Fier, nuditate, certuri între frați, oameni încăpățânați, tăieri de mâini (și nu numai), sânge, dragoni scuipători de flăcări călăriți de domnițe blonde… treburi de-astea.

Concluzie. Mi-a plăcut House of The Dragon?

Până acum, pot spune că m-a prins. Dar m-a prins mai mult pentru simplul fapt că e legat de Game of Thrones, altfel nu cred că m-aș fi uitat la el. E adevărat că am văzut abia primele 2 episoade și nu-mi pot face o părere foarte complexă, dar cred că merită să mă uit la el.

Dacă ar fi să-mi dau cu părerea despre ce se va întâmpla în continuare… probabil că ăștia vor continua să se bată pe Tronul de Fier, (că pe ce altceva s-ar putea bate?) până vor ajunge cu acțiunea la perioada în care apare doamna Daenerys, mama la dragoni și așa se vor lega cele 2 povești. Poate așa o să înțelegem și noi de ce era așa nebună și bipolară duduia asta.

Cam asta e părerea mea despre primele 2 episoade din House of The Dragon. Voi continua să mă uit și la celelalte să văd care-i treaba și dacă intuiesc eu bine ce se va întâmpla. Bine, probabil că vor face 1000 de sezoane și se va termina povestea când eu voi fi aproape de pensie…dar na, we shall see.

Voi v-ați uitat? Vă tentează să vă uitați la el? Sau cred că mai bine v-aș întreba dacă ați fost fani GoT, că serialul ăsta mi se pare făcut fix pt oamenii ăștia… că în rest nu știu cine s-ar uita la el doar așa…

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns