Sunt zile în care am chef să mă plimb și să fac lucruri și sunt zile în care vreau să vegetez în pat. Cred că fiecare dintre noi are așa zile. Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost unul al extremelor. Azi am stat toată ziua în casă, m-am uitat cu domnul P. la filme și am zăcut amândoi. Singurele lucruri productive pe care le-am făcut azi sunt faptul că am gătit și că scriu articolul ăsta. În rest… liniște și lene. 

Faptul că azi am ce să scriu, se datorează plimbării de ieri. Aplicația deșteptă de pe telefonul meu nu prea deștept zice că am făcut 20.243 de pași și că am parcurs 11.7 km. Nu mai are rost să zic ce durere de picioare aveam când am ajuns acasă. Important e că am avut o zi plină. Am dat o tură pe la Târgul de carte Gaudeamus și abia m-am abținut să nu-mi cumpăr ceva. Mi-am promis că nu-mi mai cumpăr nici o carte până nu le citesc pe cele pe care le am deja pe lista de așteptare. Va fi greu, dar sunt mândră de mine că momentan am reușit să mă țin de cuvânt. Apoi am băut o cafea la Zai și cu ocazia asta am văzut și minunățiile prezentate la Fashion Fridays Shopping Fair. Am văzut, în sfârșit #TricoulInteligentDunia al Paulei, la standul FireflyDream am găsit unul dintre cele mai superbe stilouri pe care le-am văzut vreodată și m-am convins din nou că atunci când mă voi muta la casa mea vreau să am o mulțime de plante de aer ca cele de la Plante de aer by Lady and me.

Pentru că nu sunt cea mai lady ființă de pe planetă, trebuia să schimb un pic peisajul astfel încât să mă simt mai confortabil. Treaba asta cu fashion-ul nu e tocmai punctul meu forte așa că era musai să trec și pe la Timișoara Craft Beer Festival. Vreau să menționez faptul că nu sunt o mare fană a festivalelor. Imi place atmosfera, dar urăsc aglomerația. Mă enervează la culme momentele alea când lumea se calcă în picioare pentru nimic. Ținând cont că sâmbătă după-masă, cald fiind, lumea nu ieșise încă din casă, am profitat de moment și-am băut o bere rece în Parcul Rozelor. Nu sunt o băutoare înrăită de bere, nu sunt expertă în gusturi și arome așa că atunci când am ajuns la festival a fost destul de dubașă situația. Multe standuri , multă bere, multă lume, multă căldură. Am dat o tură, am văzut ce era de văzut și n-am înțeles nimic. Berea artizanală e altceva, nu se compară cu Timișoareana cea de toate zilele, dar am încercat să nu par chiar dezorientată printre zecile de sortimente care îmi făceau cu ochiul. Nu știam ce să aleg așa că m-am lăsat ghidată de ochiul meu critic de artist. Am ales berea după ambalaj și după nume. Ambalajul vinde, nu-i așa?

One Beer Later a fost alegerea finală. Cum să nu-mi sară în ochi ambalajele astea?

https://www.instagram.com/p/Bj4ckMPlzs9/?hl=ro&taken-by=onebeerlaterro

Ajunsă la stand, aveam cele 3 variante de mai sus în față. N-am știut ce să aleg așa că l-am rugat pe tipul de acolo să-mi recomande el ceva așa m-am ales cu Einstein is Wrong.

https://www.instagram.com/p/BhJVDAulDZ8/?hl=ro&taken-by=onebeerlaterro

După cum spuneam, nu sunt expertă în bere, dar simțul gustului încă mă ajută așa că mi-am dat seama instant că gustul berii ăsteia e diferit de tot e am băut eu până acum. Avea o aromă fresh la început, dar apoi rămânea un gust amărui în gură. După orice bere îți rămâne un gust amar pe limbă, dar ăsta era diferit. Cât timp am stat la masă să termin paharul, mă tot uitam la ambalaje, la logo, la felul în care era amenajat standul și-mi plăcea tot. Probabil ăsta e un oarecare defect profesional rămas de prin facultate când trebuia să analizăm diferite chestii legate de promovare. Ideea e că nu m-am putut abține și la sfârșit m-am dus să pun câteva întrebări, să aflu mai mult pentru că îmi plăcea la nebunie ceea ce vedeam.

Așa am ajuns să vorbesc cu Ionuț, iar prima mea întrebare a fost:

Ambalajele astea au o poveste, sau…?

El mi-a spus că nu au neapărat o poveste anume. Asta a fost ideea lor. Tot el mi-a spus că One Beer Later are în componența sa drojdie adusă din America. Mi-a explicat că gusutl berii este dat de drojdie și de combinația dintre malț și hamei. One Beer Later are doar 3 variante din care poți alege:

Două tipuri de bere blondă care au ca ingrediente: apă de fântână, malț, hamei și drojdie.

  • Drink Different cu 5.2% alcool
  • Einstein is Wrong cu 6.2% alcool

Un tip de bere neagră care pe lângă combinația de ingrediente de mai sus, are și orz.

  • Wooow cu 6.2% alcool

Am gustat malț crud care lăsa în gură o aromă de cafea. Ionuț spunea că aroma aia dă și gustul diferit al berii. Combinația dintre diferitele tipuri de malț, felul în care e prăjit totul contează atunci când vrei să găsești aroma perfectă pentru bere. Spunea că au făcut multe combinații greșite și le-a luat foarte mult timp până au ajuns la cele 3 variante de mai sus.

Băieții One Beer Later oferă doar 3 tipuri de bere pentru că își doresc ca omul să știe clar ce vrea atunci când alege una din berile lor. Fiecare din cele 3 variante are gustul diferit, aroma diferită și poate stinge setea fiecărui băutor de bere care știe exact ce vrea.

Mi s-a părut foarte interesantă discuția asta despre bere și cu siguranță am câștigat câteva cunoștințe noi în ceea ce privește felul în care se face berea și desigur am descoperit o marcă nouă pe care o voi căuta de acum la raft.

One Beer Later se produce în Buzău dar se găsește în toată rețeaua de magazine Kaufland și Carrefour. Vă îndemn să căutați sticlele astea frumușele și să descoperiți ce se ascunde în spatele ambajelor.

În concluzie, cei 11 km pe care i-am făcut ieri, au meritat. Am fost frântă când am ajuns acasă dar a fost o zi productivă. Îmi place când găsesc oameni faini de la care am ce învăța. Până la urmă, meseria asta de blogger nu-i chiar așa rea. Îmi plac evenimetele astea unde mă duc neinvitată dar mă aleg totuși cu ceva.

PS: Nu m-a plătit nimeni să scriu articolul ăsta. Toate link-urile de mai sus, le-am pus aici pentru că vreau să ajungă și la voi lucrurile frumoase pe care le fac oamenii, indiferent dacă e vorba despre haine, bijuterii, aranjamente florale sau bere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *