Inspirația mi se pare un cuvânt mare. Inspirația mă duce cu gândul la ceva grandios. Poate din cauza termenului ultra-folosit de „inspirație divină”…

Cu toate astea, trebuie să recunosc că inspirația mea e peste tot în jurul meu. Mă inspir din orice. Uneori chiar am impresia că mă inspiră cele mai banale lucruri. Și când spun că mă inspiră nu mă refer neapărat la faptul că mă inspiră să scriu. Mă inspiră să… orice.

O discuție cu o prietenă mă inspiră să adaug un anume condiment într-o mâncare. Mirosul de pătrunjel proaspăt tocat mă inspiră într-un fel aparte, în care mă gândesc la copilăria petrecută la mamaia la țară.

Cred că prefer să înlocuiesc termenul de „mă inspiră” cu „mă face să mă gândesc la…”

Pentru că orice formă de inspirație se transformă într-un gând, iar gândul creează acțiuni, fapte. Totul pornește de la un gând inspirat dintr-o emoție anume.

Așadar… ce mă inspiră pe mine?

Vă las mai jos o listă, pentru că e mai ușor de parcurs:

  • Mă inspiră diminețile răcoroase de toamnă
  • Mă inspiră apusurile
  • Mă inspiră zâmbetele
  • Mă inspiră muzica
  • Mă inspiră cărțile
  • Mă inspiră culorile
  • Mă inspiră omaenii

Și când spun că mă inspiră oamenii, mă refer la faptul că pot „fura” ceva din felul în care vorbește un om, din felul în care mă face să mă simt, din felul în care arată, din felul în care se îmbracă…

Poate că fiecare dintre voi are un board pe pinterest unde salvează fel de fel de idei, ca surse de inspirație pentru mai târziu. De la idei de tipul Do it yourself până la idei de outfit-uri.

Trebuie să recunoaștem că e greu să alegi ținuta pentru mâine, nu?

Ei bine, eu niciodată n-am fost vreun fashion icon și voi deja știți asta, dar îmi caut inspirația peste tot atunci când vine vorba de felul în care mă îmbrac.

Dacă mă las inspirată de anotimp pentru a alege culorile pe care le port, atunci când vine vorba de stilul vestimentar mă inspire de unde pot, de peste tot.

Poate că n-am un stil anume și sunt o comabinație dubioasă de doamnă casual și boschetar lejer (dacă mă cunoașteți știți că azi pot fi îmbrăcată în pantaloni la dungă și sacou și mâine sunt în teneși și hanorac larg). Cu toate astea, îmi place să-mi arunc și eu privirea pe site-urile de magazinelor de haine, pentru că… am nevoie de inspirație.

Ținând cont că pe https://answear.ro/ găsesc peste 350 de branduri dintre care pot alege orice îmi trece mie prin cap, de multe ori mă las purtată de val și-mi clătesc ochii ore în șir aici. Chiar dacă eu nu sunt vreo împătimită a unui brand anume. Port orice îmi place, orice mă inspiră. Nu contează brandul.

Pentru că oscilez asupra celor două „stiluri” precizate mai sus, și de multe ori mai am și alte deviații, recunosc că ajung din categoria de https://answear.ro/h/camasi-albe.html la categoria de hanorace, sau cine știe ce-mi mai sare mie în ochi.

Cu toate astea, categoria mea preferată e https://answear.ro/h/geci-de-piele.html . Și nu e doar din cauza sezonului ăsta frumos în care ne aflăm. Aș purta geci din piele și în loc de pijamale, atât de mult îmi plac.

Și dacă tot am început să vorbesc despre haine, ideea e că până la urmă, mă inspiră și felul în care mă îmbrac eu, nu doar ceilalți. Adică am un alt vibe când mă îmbrac mai cool, decât atunci când sunt semi-boschetară, chiar dacă mă simt la fel de bine.

Până la urmă, inspirația e o cheste de moment. Dacă vorbim despre scris, atunci sunt zile când mă lovește inspirația de la prima oră, în pijamale în timp ce-mi beau cafeaua și sunt alte zile când trebuie să caut inspirația creând un mediu propice pentru a o încuraja să apară: poate-mi torn un pahar de vin, îmi trag un ruj roșu pe buze și-mi port cel mai lejer halat de casă sau cea mai incomodă pereche de pantofi cu toc.

Nu știi niciodată ce nevoie are inspirația…

Pe voi ce vă inspiră? Unde găsiți voi inspirația atunci când aveți nevoie de ea? Pe unde se ascunde?


Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021.

Toate articolele scrise de mine în cadrul acestui concurs, le puteți găsi aici: #AndrelaSuperBlog.

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns