Nu știu cum sunteți voi, dar pentru mine orice zi din viața mea este influențată de felul în care o încep. Adică, pentru a avea un start așa cum trebuie am nevoie de momentele mele de dimineață. Adică am nevoie să mă trezesc cu timp, să beau cel puțin o gură de cafea (dacă nu chiar toată cana de cafea), să am măcar 5 minute pe care să le petrec cu Thor și abia apoi ziua poate începe.

Cum arată rutina mea de dimineață?

Păi, zilele mele încep cam așa. Sună alarma (atât în timpul săptămânii cât și în weekend pentru că lucrez la a mă transforma într-un om matinal). Când aude alarma, Thor se urcă în pat și se cocoloșește lângă mine. Cred că noaptea doarme pe jos pentru că îi e cald, dar după ce sună alarma se urcă în pat. În fiecare dimineață. Asta mă face să nu vreau să mă dau jos din pat, pentru că îl simt așa cald și adormit lângă mine… dar până la urmă mă ridic.

Evident că se ridică și el. Se târâie, mai bine zis. De fapt, ne târâim amândoi în jos, pe scări spre bucătărie. Eu îmi fac cafeaua, el își primește recompensa de dimineață. Așa, ca să-și înceapă și el ziua bine. Eu prefer cafeaua cu lapte și cu zahăr. Unii ar spune că asta e o blasfemie, că stric gustul cafelei, dar asta mă face pe mine fericită. După ce e gata cafeaua, dacă temperatura de afară ne permite, mergem amândoi pe terasă. Chiar și când e răcoare. Așa ne trezim mai bine.

După ce beau câteva guri de cafea îl las pe Thor afară să-și vadă de treburile lui de câine și eu mă întorc în casă și mă pregătesc, fie pentru a pleca la birou, fie pentru treburile casnice, dacă e weekend. Eu îmi beau cafeaua pe stomacul gol. Știu că nu e indicat, dar micul dejun vine abia după cafea. Așa funcționez eu. În timpul săptămânii micul dejun se transformă într-un covrig sau într-un iaurt mâncat la birou, unde de cele mai multe ori beau a doua cafea când ajung.

Cafeaua e foarte importantă pentru mine

Nu aș putea zice că nu pot trăi fără cafea, dar cu siguranță, viața ar fi un pic mai… fără gust. Beau cafea în primul rând pentru că-mi place gustul și apoi pentru utilitatea ei. Sunt și zile când nu apuc să-mi beau cafeaua de dimineață, dar cu siguranță spre prânz îmi iau porția zilnică. Nu-mi aduc aminte ultima zi în care să nu fi băut cafea. Sincer.

Acum, însă, am o mică problemă. Mi s-a stricat espresorul pe care îl aveam și sunt în căutarea unuia nou. Cel pe care îl aveam era cu capsule cafea, dar parcă acum mi-aș dori altceva. Adevărul e că un espresor cu capsule e destul de practic dar mi se pare o bătaie de cap să tot iau cutii de capsule (16 capsule nu ajung o săptămână la noi în casă) + că e și multă risipă de plastic cu fiecare capsulă.

Îmi doresc un espresor cu cafea boabe.

Iubesc mirosul de cafea măcinată și m-aș bucura tare dacă ar mirosi așa în fiecare dimineață la mine în bucătărie. Dar îmi e foarte greu să aleg. Sunt atât de multe opțiuni când vine vorba de espresoare, atâtea branduri, atâtea specificații… încă îl caut pe cel care să fie perfect pentru mine. Am început să-mi adaug în coș câteva modele de espresoare de pe cel mai mare magazin de cafea online din România, Kfea.ro. Sunt pe piață de peste 15 ani așa că sigur știu ce fac atunci când vine vorba de cafea. Ei au fost tare drăguți și mi-au trimis 2 cutii de cafea boabe Etolia pe care abia aștept să le încerc.

Așa că m-aș bucura dacă mi-aț recomanda voi în comentarii un espresor bun care să-mi facă diminețile mai frumoase. Ce espresor aveți voi? Cum preferați cafeaua? Neagră? Flat white? Cu zahăr?

Hai să povestim.

La o cafea.


Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021.

Toate articolele scrise de mine în cadrul acestui concurs, le puteți găsi aici: #AndrelaSuperBlog.

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns