Adevărul e că suntem înconjurați de atâta tehnologie și atât de mult plastic încât de multe ori uităm să ne întoarcem spre natură, spre origini. Da, adevărul e că e complicat să trăiești în 2021 fără tehnologie… dar nu e imposibil. Știm cu toții asta dar nimeni n-ar renunța la espresorul de cafea sau la mașina de spălat, nu?

Evident că nici eu n-aș face asta nici în ruptul capului, dar încerc să echilibrez balanța cu alte lucruri. Îmi îndrept atenția spre natură și totodată spre mediu pentru a face un bine. Mie. Celor din jur. Un bine cât de mic. Contează.

Așadar, dacă mă urmăriți pe Instagram (@andrela_ro) ați văzut deja că am primit un colet de la Fares cu 3 produse din gama Plantusin. O dată cu aceste produse, cei dela Fares m-au provocat, într-un fel, să vă povestesc despre ce mă inspiră pe mine în viața de zi cu zi să fac alegeri naturale.

Nu pot să spun că mereu fac alegeri naturale. Mi-ar plăcea, dar nu e mereu cu putință.

Dar atunci când pot, aleg lucrurile naturale.

De exemplu:

  • Acum, că tot a venit sezonul ceaiurilor, aleg mereu să beau ceaiuri naturale, din plante (și cele de la Fares se numără printre preferatele mele)
  • Aleg să cumpăr oua de casă, de la vecinii de prin sat, decât din supermarket (nu zic că nu cumpăr niciodată din supermarket. Zic doar că atunci când pot, aleg să le iau de la oamenii din sat)
  • Încerc să evit plasticul pe cât de mult pot, astfel că mereu am o traistă textilă în geantă/mașină.
  • Toată vara am mâncat ceapă roșie din grădina noastră. Ceapă plantată de mine. La fel am avut și pătrunjel și mărar.
  • Iubesc când primesc cadouri „de casă” – am primit miere de casă, vin de casă etc.  – niciodată nu refuz astfel de cadouri.

Pentru anul viitor am în plan să-mi cumpăr o bicicletă. În primul rând pentru că mi-ar fi super utilă și aș putea merge cu ea la lucru și în al doilea rând pentru că nu va mai fi nevoie să circul cu mașina/autobuzul.

Nu pot să spun exact ce mă inspiră să fac aceste alegeri. Pur și simplu mi se pare normal.

Mi se pare natural să fim atrași de lucrurile naturale.

Mi-e greu să cred că sunt oameni care preferă carnea din supermarket față de cea de casă, sau că sunt oameni cărora le place mai mult ceaiul de „cu aromă de ciocolată” (dap! Am văzut așa ceva) decât ceaiul din plante.

Ideea e că nimic nu se compară cu lucrurile naturale, cu atât mai mult când vine vorba despre ceea ce mâncăm/bem. Norocul nostru este că din ce în ce mai multe branduri adoptă această strategie și sunt din ce în ce mai eco, bio, nature friendly și asta nu poate decât să mă bucure.

Spuneți-mi voi ce alegeri naturale faceți?


Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021.

Toate articolele scrise de mine în cadrul acestui concurs, le puteți găsi aici: #AndrelaSuperBlog.

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.