Vinerea trecută, pe 5 octombrie am fost la Webstock 2018! Aș sublinia asta cu 3 linii dacă aș putea pentru că e unul dintre cele mai faine lucruri pe care le-am făcut anul ăsta. Înainte să merg la cel mai mare eveniment de social media din România vă povesteam într-un articol despre ce înseamnă pentru mine participarea la acest eveniment. În momentul ăla nu puteam nici măcar să-mi imaginez ce înseamnă Webstock. Azi vă pot povesti, în sfârșit!

Cel mai important eveniment la care am participat în calitate de blogger

Pe 5 octombrie, Webstock sărbătorea 10 ani de la prima ediție, iar Andrela.ro sărbătoarea participarea ei la primul eveniment mare. Cel mai mare! A merge la Webstock în calitate de blogger acreditat a însemnat foarte mult pentru mine.

Ce a însemnat pentru mine participarea la Webstock 2018?

Mi-a dat încrederea de care aveam nevoie în momentele în care nu-mi găseam inspirația să scriu. Mi-a confirmat faptul că dacă îți dorești ceva cu adevărat, se întâmplă. Mi-a oferit șansa să văd, să ascult și să cunosc oameni minunați. Mi-a dat șansa să fiu în aceeași sală cu oameni mari ai României.

Andrela.ro nu a împlinit încă un an și eu deja am participat la un eveniment atât de mare cum e Webstock-ul. Pot spune că asta e una dintre cele mai mari realizări ale mele, din punct de vedere „profesional”.

 

Webstock e cu și despre online.

Cu toate acestea, pe tot parcursul evenimentului am notat, offline, cu pixul pe agendă o mulțime de idei de la oamenii frumoși care erau în fața mea. Printre speakeri s-au numărat: Andreea Esca, Vlad Voiculescu, Cabral, BRomania, Dr. Vasi Rădulescu, Mickey Hash, Andreea Balaban, Cristian China Birta, Florin Grozea, Radu F. Constantinescu și multe alte nume mari care activează în domeniul online (a se observa că fiecare nume e însoțit de un link către o pagină online).

Nu vreau să intru foarte mult în detalii legate de organizarea și desfășurarea evenimentului. Cei de la Evensys împreună cu Manafu au făcut o treabă genială. Ca să înțelegeți la ce mă refer, trebuie să fiți prezenți acolo. Cuvintele sunt de prisos.

M-am tot gândit sub ce formă să scriu articolul ăsta, dar îmi e foarte greu să pun pe foaie toate ideile și toate impresiile pe care le-am adus cu mine de la București. Până la urmă am ajuns la concluzia că vreau să vă spun scurt și la obiect câteva lucruri în speranța că vă vor ajuta și pe voi.

Speaker preferat: Vlad Voiculescu

Fost ministru al sănătății în Guvernul Dacian Cioloș și fondator MagiCAMP, Vlad Voiculescu este un om care emană bunătate, modestie și simplitate prin fiecare por. A devenit preferatul meu pentru că nu știam aproape nimic despre el, dar m-a impresionat atât de tare felul în care a vorbit, încât mi-a intrat direct în suflet.

Din discursul său am rămas cu următoarele idei:

  • noi, ca țară, avem nevoie de insituții cu cap și coloană vertebrală pentru a funcționa cât mai bine.
  • „politica este ca un cancer” – când îți dai seama de existența ei abia când ajunge să îți afecteze viața personală, e deja prea târziu.
  • educația (politică, și nu numai) se face prin puterea exemplului. Nici un manual și nici un curs nu ne poate învăța ceea ce putem învăța din exemple. Nu putem oferi educație atâta timp cât noi suntem needucați.
  • de căutat: MagiCAMP

Idei de reținut și de aplicat, preluate din discursurile speakerilor

Cornel Amariei – inventator

„Nu mai știu cum se simte plictiseala.”

  • inovația de dragul inovației e o prostie.
  • e important să faci tot timpul ceva nou. Astfel îți vei lărgi orizonturile și vei găsi mult mai ușor rezolvări pentru problemele întâlnite pe parcurs.
  • Youtube poate fi o sursă infinită de inspirație și de material didactic.
  • de căutat: ochelari pentru nevăzători.

Andreea Esca – „o istorie în viață” – nu cred că mai are nevoie de prezentare

„Despre viață nu trebuie să vorbești, ci să arăți, să faci”.

  • pentru a putea fi fericit la locul de muncă e foarte important să fii coordonat de o persoană pe care o admiri și în care ai încredere.
  • ar fi mult mai bine dacă am învăța să ne încărcăm bateriile din întâlnirile cu oamenii și din poveștile lor, așa cum face și ea la rândul ei.
  • televiziunea este perisabilă – în acest domeniu, azi ești, mânie nu mai ești. Asta a spus-o femeia care din 90′ spune în fiecare seară: „Bună seara România. Bună seara București”.
  • de căutat: Via Transilvanica, Alist Magazine

Mihaela Noroc – fotograf, The Atlas of Beauty

„E foarte important să ai încredere în tine. Frumusețea e subiectivă”.

  • fiecare femeie e o operă de artă.
  • e foarte important să fim mereu încărcați cu energie pozitivă pentru că așa o putem transmite tuturor persoanelor pe care le întâlnim.
  • e important să învățăm să ne coordonăm prioritățile în viață.

Cabral Ibacka – realizator Tv.

  • cheltuim timp cu zâmbetul pe buze și asta ar trebui să ne dea puțin de gândit.
  • suntem un popor care caută mereu minusuri și uită să vadă plusurile.
  • nu suntem obișnuiți să cerem ajutorul celor din jur.
  • cu toate că discursul său a avut o tentă pesimistă, a subliniat niște adevăruri cu care ne luptăm zi de zi.
  • suntem foarte conectați în online, dar uităm prea des și prea ușor de ceea ce se întâmplă în offline, în viața reală.
  • și-a încheiat discursul încurajându-ne să încercăm să facem ceva din online spre offline.

Vasi Rădulescu – medic cardiolog și autor. Urmărindu-l încă din facultate, știam stilul său simplu, care prin cuvinte puține spune multe.

„Unitatea de măsură a vieții noastre ar trebui să fie povestea, nu anul”. 

  • discursul său a fost o poveste plină de înțelesuri ascunse.
  • ne-a îndemnat „să facem bine”.
  • a demonstrat că online-ul are o putere enormă prin care poate ajuta offline-ul.
  • de căutat: povestea Domnului D. 

Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le-am notat și la care mă voi gândi mult timp de acum înainte. Toate aceste idei au fost exprimate în prima parte a conferinței la Inspiration Stage by Vodafone. 

Apoi, au fost alte 3 sesiuni de discuții în paralel: New Trends Stage by Raiffeisen Bank, Creativity Stage by CelMaiBinePlatitJob.ro și Galaxy Stage by Samsung. 

Mi-a fost greu să decid la care dintre cele 3 să particip, dar într-un final am ales să merg la sesiunea de Influencers Marketing de la Galaxy Stage și la Communication Session de la Creativity Stage.

Marketing Session

Am ales să particip la această prezentare pentru simplul fapt că mă pasionează și mă fascinează toată povestea asta cu influencerii din online. Mi se pare foarte interesant că prin prezența ta în online poți ajunge să fii un exemplu pentru mii sau chiar milioane de oameni.

În cadrul acestei sesiuni au vorbit:

  • Ioana Marzac Sigarteu – Corporate Communication Manager
  • Samsung, Teodora Istrati blogger la Teo’s Kitchen
  • Vica Schipor-Doroftei – Social Media Manager, Bitdefender
  • Cristian China Birta – Managing Partner, Kooperativa 2.0
  • Florin Grozea – fondator al agenției Hit Yourself Company
  • Bianca Adam (Tequilla) – cel mai faimos vlogger feminin din România

S-au dezbătut subiecte precum relația dintre brand și influencer, importanța influencerilor, felul în care interacționează brandul cu publicul prin intermediul influencerilor etc.

Mi s-a părut foarte faina abordarea, în ideea în care am auzit atât părerea brandurilor (prin intermediul reprezentanților) cât și a influencerilor.

O chestie foarte tare e faptul că meseria de influencer nici măcar nu exista acum câțiva ani, iar azi se țin conferințe pe această temă. 

Creativity Stage

Am ales să merg la această sesiune pentru că voiam să aud părerea unor profesioniști despre ceea ce înseamnă creativitatea și comunicarea. Am studiat domeniul comunicării timp de 3 ani în facultate și încă mă pasionează tot ceea ce ține de acest subiect.

Speakeri:

Toate aceste doamne și domnișoare au discutat despre ce înseamnă creativitatea, despre ce înseamnă să fii blogger în 2018, despre relația lor cu brandurile, au oferit tips and tricks despre cum se menține o relație bună cu brandurile ș.a.m.d.

Din nou, ceea ce mi s-a părut interesant a fost faptul că toată discuția a fost împărțită în 2 planuri: bloggeri și branduri. Așa, am putut vedea și părerea companiilor despre bloggeri, dar și viceversa.

Concluzii

Îmi e foarte greu să trag niște concluzii coerente. Ziua de vineri a fost plină de informații, de idei, de inspirație, de oameni, de experiențe și de zâmbete. Mi-e greu să cuprind în câteva râdnuri totul.

Ca să nu mai lungesc prea mult articolul ăsta, vă las aici câteva idei.

Webstock 2018 m-a făcut să înțeleg că fiecare vedetă, influencer sau cum vreți voi să îl numiți, a pelcat dintr-un punct 0. Indiferent de cât de sus se află astăzi, acum un an, doi, 10 a pelcat exact din punctul în care te afli tu azi.

O carieră se clădește prin muncă, prin lecții învățate, prin experiențe adunate și prin cunoașterea unor oameni noi. Nu putem aștepta să ne lovească celebritatea peste ochi și să intre Google sau Facebook peste noi și să ne ceară să colaborăm.

Social media e un domeniu care în România e bebeluș și are toate condițiile să crească și să se transforme într-un domeniu matur, îngrijit de oameni frumoși și creativi.

Andreea Esca spunea că ei îi place să fie „un angajat bun”. Ei bine, mie nu-mi place. Nu mai vreau să lucrez pentru a realiza visele altora. 

Paritciparea la Webstock 2018 m-a motivat să lupt și mai tare pentru realizarea visului meu. 

Mă înclin cu respect în fața organizatorilor, a speakerilor și a partenerilor Webstok 2018.

Mulțumesc pentru că mi-ați oferit șansa de a participa la un eveniment atât de frumos.

Ne vedem în 2019!


Sursă foto: Webstock

Fotograf: Sabina Ghiormescu

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns