Azi m-am trezit în minte cu niște întrebări: ce este frumusețea? Ce definește frumusețea și oare putem afirma despre un om că e cu adevărat frumos? Oare nu cumva frumusețea este un standard ridicat prea sus? Ce e frumos azi, poate mânie nu mai e. Celebrul Leonardo Da Vinci spunea că simplicity is the ultimate sophistication. Poate de aceea Mona Lisa, de exemplu, nu e vreo superbitate, dar iată cât de celebră e azi. Portretul ei e frumos, tocmai prin simplitatea lui. Fiecare dintre noi e frumoasă în felul ei, și poate sună clișeic dar ăsta e adevărul și nu trebuie să așteptăm confirmarea nimănui. Cel mai important like este cel pe care ți-l dai singură în oglindă.

Susțin 100% ideea că frumusețea e strâns legată de simplitate. 

Cu cât un om e mai simplu, cu atât e mai frumos. În ziua de azi, frumusețea e distorsionată de standardele societății. Trebuie să ai 1,70, dimensiuni 90-60-90, ochii mari, gurița mică, trăsături de păpușică. Dar cine spune că aceste trăsături te fac cu adevărat frumoasă? Cine poate da o definiție general valabilă a frumuseții?

Consider că un om fericit e un om frumos. 

Zâmbetele fac oamenii frumoși. Sinceritatea face un om frumos. Lumina care îi licărește în privire face un om frumos. Tonele de fond de ten, rujul sidefat, genele false, blush-ul din obraji nu fac decât să evidențieze niște defecte, din punctul meu de vedere.

Noi, femeile, ne machiem ca să ascundem defecte, când de fapt, mai tare le evidențiem. 

Și eu mă machiez aproape zilnic. Un pic de fond de ten, rimel, fard de sprâncene și un pic de iluminator în obraji. Știm că suntem frumoase, dar ne machiem ca să fim și mai frumoase. Așa ne spunem în oglindă dimineața. Să fim serioase, acum! Ne machiem ca să ascundem defecte, dar de fapt mai tare le subliniem. Mie, de exemplu nu-mi place forma sprâncenelor mele, de aceea folosesc fard de sprâncene. Mă enervează 2 coșuri apărute peste noapte, încerc să le astup cu fond de ten. Chiar dacă pe moment defectele sunt acoperite, până la urmă tot ies la iveală: fondul de ten se duce, fardul se întinde, și uite așa se atrage atenția exact acolo unde nu voiam.

Ideea e că fiecare om e frumos în felul său, dar nu știu cine e vinovat de toată nebunia asta cu „perfecțiunea”. Că practic, asta se vinde. Tipele din reclamele la mascara arată impecabil și e normal că îți iei și tu mascara respectivă ca să ai și tu privirea aia de actriță de la Hollywood. În online, mai ales, se vinde o perfecțiune care nu există. Conturi de Instagram pline de poze #onfleek, poze în pat #iwokeuplikethis, și selfie-uri gen #naturalme care de fapt nu e deloc natural.

Acum o lună postam pe contul meu de Instagram poza asta cu mine nemachiată.

Am încercat să încurajez fetele/femeile să aibă mai multă încredere în ele. Mă trezisem eu cu un vibe pozitiv și am zis să-l dau mai departe. Nu mă așteptam să se schimbe lumea datorită postării mele, dar am sperat că măcar o femeie dacă se simte mai bine după ce vede postarea mea și îmi dă dreptate, eu sunt mulțumită.

Hai să fim un pic mai naturale, că fondul de ten și rimelul nu schimbă absolut nimic. Caracterul rămâne la fel.

O energie pozitivă, un gând bun, un zâmbet, o atitudine pozitivă, cheful de viață, simțul umorului, asta face un om să fie frumos. Oamenii care se simt bine în pielea lor sunt oameni frumoși. Oamenii care au încredere în ei sunt oameni frumoși. Oamenii care vor să facă bine, oamenii care vor să schimbe ceva în lumea asta, ei sunt oameni frumoși!

Prin articolul ăsta vreau să vă încurajez, alături de Nivea România să vă apreciați mai mult. să zâmbiți mai mult în oglindă, să aveți mai multă încredere în voi și în frumusețea voastră. După cum spuneam, oamenii fericiți sunt oamenii cu adevărat frumoși. 

Nivea.roȘi pentru a susține această campanie #LikeYourself vreau să lansez o provocare: o săptămână fără make-up! Îmi lansez această provocare, în primul rând mie, apoi vouă! Așadar, până weekendul viitor nu voi folosi nici un fel de tip de make-up și voi posta zilnic câte o poză cu #NoMakeUpWeekByAndrelaRo pentru a vă povesti cum mă simt și cum mi se pare toată nebunia asta. Dacă vreți să acceptați provocare mea, postați pozele voastre cu #NoMakeUpWeekByAndrelaRo pe Instagram sau unde vreți voi, dar nu uitați să îmi dați și tag, să fiu sigură că ajung la mine <3.

Abia aștept să văd cum va fi totul.

Până atunci, don’t forget to #LikeYourself!

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *