Știți vorba aia cu omul își face planuri ca să-l facă pe Dumnezeu să râdă? Ei bine, cred că doamne-doamne râde cu lacrimi și sughițuri când se uită la planurile mele de lectură în fiecare an. Până acum parcă a mai fost cum a fost, dar anul ăsta sunt dezaaaastru. Mi-am propus să citesc 40 de cărți – și ziceam eu că minim 40! – dintre care câte credeți că am citit până acum? Fix 7! Bă, deci sunt pilaf la capitolul lecturi anul ăsta, dar pentru că speranța moare ultima, sper să-mi revin.

Mă bazez mult pe perioada când baby nugget va crește în burtică și va fi frig afară și nu o să am altceva mai bun de făcut decât să beau ceai și să zac pe canapea citind cu burta până la gură. Să pun burta pe carte, sau cartea pe burtă, la propriu.

Așadar, pentru că râsul face bine la inimă, zic să îmi mai fac niște planuri de lectură pe care să le pot ignora frumos până la finalul anului, să vedem ce iese.

Ce vreau să citesc până la finalul anului?

Păi, rămân la lista de titluri pe care v-am prezentat-o la începutul anului ca și inspirație doar că astăzi aș vrea să fac o listă mai generală. Titlurile alea rămân în continuare pe lista de lecturi, dar ca să nu pun prea mare presiune pe mine aș zice doar că mi doresc să citesc următoarele:

 • o carte scrisă de un autor român
 • o carte scrisă de o femeie
 • o volum de poezie
 • o carte clasică
 • o carte în limba engleză
 • o carte publicată între 2020-2022
 • o carte împrumutată de la cineva
 • o carte cu mai multe volume/dintr-o serie
 • o carte mai bătrână decât mine
 • o carte cu +500 pagini
 • o carte pe care să o citesc într-o zi
 • o carte scrisă de o persoană de culoare
 • o carte în format ebook
 • o carte audio

Cam așa ceva. La fiecare punct am zis „o carte”, dar evideeeent că pot fi mai multe din aceeași categorie, că nu se supără nimeni. Mai ales când mă gândesc la ultimele 2 puncte, cred că ar fi și păcat să citesc/ascult doar o carte.

Bun, așadar… astea ar fi planurile pentru ceea ce a mai rămas din anul ăsta, în ceea ce privește lecturile. Dacă la cele 7 citite până acum aș adăuga câte o carte din fiecare categorie de mai sus aș ajunge la 21 de cărți. Ceea ce nu e extraordinar, dar măcar ar fi jumătatea targetului propus pe goodreads. Speranța mea e că voi depăși cele 40 de cărți propuse pentu anul ăsta, dar hei… cine știe? Ca să ating targetul ăsta ar trebui să citesc cam 6 cărți pe lună. Haha. Suntem cu toții conștienți că acest lucru nu se va întâmpla, dacă voi continua ca și până acum, nu? Totuși, în ianuarie am reuști să termin 5 cărți, deci se poate!

Mă rog, hai că vedem noi ce-o ieși din planul ăsta. Vă mai țin la curent și pe instagram despre progresul lecturilor mele așa că dacă nu mă urmăriți încă, vă invit să o faceți :D.

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns