Rutina mea de seară în izolare

Această perioadă de izolare și de distanțare socială pe mine m-a scos rău de tot din apele mele. M-a dat peste cap pentru că mi-a distrus programul și rutina. Poate ar fi mai corect să spun că mi-am distrus programul și rutina? Se poate. Mi-am dat programul peste cap pentru că nu mai merg la lucru, nu mai ies din casă și cumva, orice aș face pare că poate fi amânat. Pot spăla vasele imediat după ce mâncăm sau după 2 ore, că oricum am timp. Mă pot spăla pe păr azi sau mâine că oricum nu mă duc nicăieri. Pot băga rufele azi sau mâine, dimineața sau seara pentru că nu mă împiedică nimic. Lista asta poate continua, dar ați prins voi ideea.

Nenorocitul ăla de „mai târziu

Orice lucru pare că poate fi făcut mai târziu. Pentru că acum am timp, tentația de a amâna lucruri e foarte mare. Totuși, pentru a mă menține cât de cât pe linia de plutire încerc să nu mă las pradă nenorocitului de „mai târziu”.

Încerc să mă organizez un pic, să-mi fac ordine în gânduri și idei, să prioritizez lucrurile astfel încât să mă țin ocupată. Încerc să organizez fiecare părticică a zilei, astfel încât să nu prea fie timpi morți. Sunt lucruri pe care le fac dimineața, în timpul zilei care pot fi diferite în fiecare zi. Însă, activitățile mele preferate sunt cele de seară.

Am reușit să-mi formez și să respect o rutină de seară

Serile mele sunt liniștite. Ăsta e cuvântul care descrie cel mai bine serile mele: liniștea.

Dacă în timpul zilei, atât eu, cât și Domnul Soț avem activități individuale, serile, de cele mai multe ori ni le petrecem împreună, făcând lucruri împreună: vedem un film, un episod-două-trei dintr-un serial, ne jucăm ceva sau pur și simplu povestim. Apoi, eu merg la baie, îmi fac un duș și îmi pregătesc tenul pentru nani.

Rutina de seară pentru îngrijirea tenului

Tenul meu s-a îndrăgostit de produsele Kiehl’s așa că produsele pe care le folosesc seară de seară sunt:

Acestea sunt produsele pe care le folosesc cu sfințenie în fiecare seară. Desigur că în perioada asta de izolare nu mă machiez, așa că n-am nevoie de demachiant, deci sar peste pasul ăsta. Ah, și uneori folosesc și o cremă pentru ochi, dar nu tot timpul. Cremele de ochi le folosesc mai mult ziua. Seara, consider că produsele de mai sus sunt super eficiente și-și fac treaba fără să mai am nevoie de altceva.

După ce termin cu îngrijirea tenului și miros toată a levănțică (datorită uleiului) mă duc în dormitor unde începe un adevărat ritual.

În perioada simt mai des nevoia să scriu, așa că jurnalul meu mă așteaptă lângă pat în fiecare seară. După ce îmi pun gândurile și sufletul pe hârtie, îmi iau sticla de apă și cartea pe care o citesc la momentul respectiv și îmi închei seara în felul acesta.

Sticla de apă e nelipsită de lângă pat. Și cărțile la fel.

Citesc până mă fură somnul și foarte des se întâmplă să adorm cu cartea în mână și cu veioza aprinsă. Norocul meu că Domnul Soț e pasăre nocturnă și de cele mai multe ori adoarme după mine așa că îmi ia el ochelarii de pe nas, cartea din mână și stinge veioza.

E greu să fii disciplinat când în jurul tău e haos.

Cel puțin, mie așa mi se pare. E haos și panică în toată lumea. Mai mare haos e în capul meu. Cum să fiu eu zen și să mă organizez? Nu-mi iese mereu, dar rutina mea de seară în izolare a rămas activă. Încă mă țin de ea și simt că-mi face bine. Am câteva momente în care sunt doar eu cu mine și asta mă ajută enorm.

Spuneți-mi cum arată serile voastre. Ce rutină de seară aveți voi? Cum faceți față izolării?

Aveți grijă de voi și să ne revedem cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like