Înainte de a pleca în concediu lansasem o provocare, inspirată fiind de campania celor de la NIVEA #LikeYourself. V-am vorbit atunci un pic despre cum văd eu frumusețea și vă încurajam să fiți mai încrezătoare și mai naturale. Tot atunci mi-am propus să supraviețuiesc o săptămână fără machiaj și am început provocarea #NoMakeUpWeekByAndrelaRo. Acum, revin și vă povestesc cum a fost să stau o săptămână întreagă fără prietenul meu, fardul de sprâncene și fără mascara pe gene. 

Timp de 5 zile am renunțat la produsele pe care le foloseam în mod obișnuit

Trebuie să încep prin a vă spune că nu sunt dependentă de machiaj și nici nu îmi pun o tonă de chestii pe față. Rutina mea zilnică ar fi următoarea:

  • cremă de zi
  • anticearcăn
  • un pic de fard de pleoape în culori naturale/pământii
  • mascara
  • fard de sprâncene (obligatoriu – pentru că am impresia că n-am sprâncene dacă nu le colorez un pic)

Ocazional folosesc și:

  • tuș (asta în zilele în care am încredere că o să-mi iasă codițele egale la ochi)
  • fond de ten (doar dacă simt că am prea mulți „monstruleți” pe față, sau dacă vreau să mi se aranjeze mai bine machiajul pe mutră)
  • blush și iluminator în obraji dacă mă simt eu lady în ziua respectivă.

Provocarea de a sta o săptămână fără machiaj nu m-a speriat și nici nu m-a afectat în vreun fel.

Am început provocarea într-o duminică și am sperat că va dura 7 zile, dar am rezistat până vineri când am plecat spre Bratislava, despre care v-am povestit aici și aici.

Așadar, au fost 5 zile fără make-up pe mutrișoara mea. Am postat în fiecare zi pe instagram câte o poză cu mutra mea nemachiată, needitată și v-am povestit acolo cum mă simțeam. Dacă nu mă urmăriți încă pe instagram, puteți arunca o privire: @andreea_nastac

#NoMakeUpWeekByAndrelaRo

Ce concluzii am tras după cele 5 zile în care nu am folosit deloc machiaj?

În primul rând, am economisit timp. Dimineața mă spălam pe față, mă hidratam un pic cu cremă și eram gata. Nu mai petreceam minute în șir aranjându-mă, domnul P. nu se mai enerva așteptându-mă și eu eram gata oricând să mergem oriunde :).

În al doilea rând, am observat că nimănui nu-i pasă dacă ești machiată sau nu. Tu ești singura care îți faci tot felul de filme în cap. Vai, am un coș fix în vârful nasului! Cum să ies așa din casă? Uite așa bine! Ieși din casă!

Am fost nemachiată la mall, la terasă în centru, la cumpărături… Credeți că s-a oprit cineva oripilat uitându-se la mine? Credeți că nu mi-au dat restul la Lidl pentru că eram nemachiă? Credeți că ospătarului i-a păsat dacă am eu rimel pe gene sau nu? Normal că nu!

Cea mai importantă e atitudinea, nu felul încare arăți! Dacă tu ești un om vesel și ai o atitudine pozitivă nu îi va păsa nimănui cât fond de ten ai pe obraji. Toate produsele de make-up ne dau impresia falsă că ne cresc stima de sine. Asta e doar în capul nostru!

Ideea conform căreia suntem mai frumoase atunci când purtăm machiaj, deci asta ne oferă mai multă încredere în noi, e total GREȘITĂ!

Încrederea în sine se construiește, nu se câștigă prin niște gene rimelate și niște buze rujate. În fiecare zi trebuie să lucrăm la relația pe care o avem noi, cu noi înșine, iar în momentul în care vom fi mulțumiți de acea relație vom putea spune că avem încredere în noi. 

Machiajul subliniază defecte, nu le ascunde!

Am observat asta în perioada asta în care nu am folosit deloc machiaj. Folosim rimel pentru a ne alungi genele. Folosim contur pentru a accentua linia pomeților, folosim ruj pentru a ne scoate în evidență buzele subțiri. Dar, oare, nu aplicăm machiaj exact acolo unde avem impresia că lipsește ceva? Dacă am avea genele suuuper lungi și dese, oare am mai folosi mascara? Dacă am avea buzele perfect conturate și pline de la mama natură, oare am mai folosi rujuri și creioane de contur? Zic și eu…

După o aproape o săptămână fără machiaj aproape că mă dezobișnuisem de el. Când m-am machiat prima data aveam impresia că ceva e greșit. Nu am avut o problemă cu rimelul și cu fardurile de pleoape, dar fondul de ten și blush-ul aveam impresia că mă deranjează…

Ideea e că machiajul ne oferă o falsă încredere în noi. Asta ar fi concluzia mea principală. 

Machiajul ne creează impresia că suntem mai frumoase, dar nu e deloc așa. După cum spuneam și în articolul ăsta,  fiecare dintre noi e frumoasă în felul ei, și poate sună clișeic dar ăsta e adevărul și nu trebuie să așteptăm confirmarea nimănui. 

Provocarea #NoMakeUpWeekByAndrelaRo m-a ajutat să-mi dau seama că nu trebuie să fii prefect pentru a fi frumos.

Frumusețea vine din fiecare imperfecțiune pe care o avem și trebuie să învățăm să ne iubim imperfecțiunile, pentru că ele ne fac ceea ce suntem. 

Fondul de ten, mascara, fardurile și toate produsele de make-up nu fac altceva decât să creeze iluzia unei imagini care nu există, a unei femei/fete care nu există.

 

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns