Ah, de când nu am mai auzit sunetul ăsta de taste… de când nu am mai pornit laptopul…

La mulți ani!

Sper că ați intrat zâmbind în Noul An, minunatul 20.20. Sper că sunteți voioși, sănătoși și că nu v-ați îndopat prea mult cu sarmale, cozonaci și salate beouf.

Eu sunt bine. Chiar foarte bine, aș putea spune. Probabil că ați observat că în ultima parte a anului 2019 am luat o pauză și nu prea am fost prezentă în online. N-a fost ceva intenționat, programat sau gândit. Pur și simplu n-am simțit nevoia să fiu online. Offline is where the real shit is, așa că am ales să fiu acolo. Am ales să fiu cu oamenii de lângă mine, am ales să fiu singură atunci când am simțit nevoia, am ales să respir un pic și să pun pe pauză tot ceea ce înseamnă viața mea online. Și-a fost al naibii de bine.

Chiar dacă n-am simțit deloc „spiritul sărbătorilor” și nu am făcut nimic special în cele 2 săptămâni de „vacanță”, m-am simțit super bine și am apucat să mă relaxez și să mă odihnesc. I-am dat voie lui 2019 să se așeze, să-mi tihnească, vorba aia.

La începutul anului 2019 aveam niște planuri. Spuneam încă de pe atunci că sunt planuri, nu dorințe, pentru că dacă doar îmi doresc ceva, fără să muncesc, nu se întâmplă nimic. Așa că, mi-am luat dorințele în brațe și le-am trasformat în planuri. Când am tras linie, am observat că am reușit într-o mare măsură să duc la bun sfârșit ceea ce mi-am propus.

Un scurt rezumat al lui 2019

Am început anul în forță și m-am ocupat de sănătoatea mea: mi-am făcut analizele, am fost la dentist și am fost și de câteva ori la Adriana. Chiar dacă sănătatea fizică e importantă, nu trebuie neglijată și cea mentală. 🙂

În categoria #AndrelaCălătorește pot spune că mi-am atins toate scopurile: am zburat cu avionul, am fost în Norvegia, la Sibiu, la Sâmbăta de Sus, la Petroșani și la mamaia la țară.

Capitolul la care am fost mai leneșă și nu mi-am atins chiar tot ce mi-am propus a fost blogul. Am încheiat anul cu 59 de articole publicate, iar cifrele din social media nu sunt chiar așa cum aș vrea eu să fie. N-am excelat, dar sincer, nici nu mi-am dat prea tare interesul. În fiecare an sper, sper și iar sper că voi scrie mai mult și mai bine și voi aborda subiecte care-mai-de-care, dar nu-mi iese mereu pasența asta. Doar mă știți, nu pot scrie doar pentru a publica ceva. Dacă nu pun un strop de suflet în ceea ce scriu, mai bine n-o fac și las să se pună praful peste paginile astea virtuale. Apoi, revin, le șterg un pic și o iau de la capăt.

Despre cărți, filme și seriale, ce să spun? Aici sunt mândră de mine. Am citit 22 de cărți (din 20 câte îmi propusesem), 5822 de pagini. Ce mai scurtă carte a fost Hopul de Seth Godin, iar cea mai lungă a fost Povestea mea de Michelle Obama. Dacă ar fi să fac un Top 3 al cărților citite în 2019, cred că ăsta ar fi:

  1. Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay
  2. Pacienta tăcută de Alex Michaelides
  3. Începe cu DE CE de Simon Sinek

Filme am văzut o grămadă, dar, ca de obicei, preferatele mele rămân cele cu supereroi și dramele. La capitolul seriale am mai recuperat câteva episoade din The Handmaid’s Tale, am terminat The Big Bang Theory, am revăzut Friends, am mai văzut câteva episoade din Mr. Robot, am început Lucifer și Vikings și desigur, am văzut marele final Game of Thrones.

În rest, s-au mai întâmplat câteva lucruri pe care nu le planificasem pentru anul care a trecut, dar iată că am reușit să fac un curs de Design Grafic la IT School , în martie am spus „DA”, iar din vară am început să planificăm nunta noastră sub numele de cod #AndrelaSeMărită.

Cam așa a arătat 2019 pentru mine. A fost o nebunie anul ăsta, dar a fost extrem de frumos și sper că 2020 va fi cel puțin la fel de fain.

Pentru 2020 n-am planuri extreeeem de mari, dar desigur că am notat câte ceva pe hârtie:

Prima jumătate a anului se va învârti, probabil, în jurul nunții. Mai avem una-alta de pus la punct, ne mai trebuie verighete, rochie, costum și-alte detalii de-astea. În capul listei mele de shopping pe 2020 se află rochia de mireasă. Dacă o găsesc pe asta, și va fi așa cum vreau eu, restul e apă de ploaie :)).

După ce trece nebunia cu nunta (unde spre să iasă totul mi-nu-nat!) vreau să plecăm undeva în afara țării. Nu avem încă o destinație în minte, dar vedem. Anul ăsta aș vrea să vizităm măcar 2 țări. Să ne facem o mini-lună de miere și încă un city break ceva… ar fi perfect. Ah, și tot din categoria #AndrelaCălătorește, vreau să mergem amândoi la țară.

Nu îmi neglijez sănătatea nici în 2020 așa că urmează un nou set de analize, controul periodic la dentist. Ah, și anul ăsta vreau să merg să donez sânge pentru că n-am mai făcut-o de mult.

Pe plan profesional vreau să mă dezvolt cel mai mult. Mă apuc serios să mai studiez design-ul grafic pentru că am câteva idei pe care aș vrea să le pun în practică dar am nevoie de ceva mai multă experiență. Vreau să dau examenul de acreditare Adobe pentru Photoshop și să învăț italiana. Chiar dacă o înțeleg, a venit momentul să învăț să o și vorbesc :)).

Pe Goodreads mi-am setat un target de 30 de cărți pe care sper să-l ating și în ceea ce privește filmele și serialele, m-am gândit să fac o pagină, aici pe blog, unde să trec toate filmele pe care le văd în 2020. Pur și simplu să fie enumerate acolo, undeva, să le pot număra mai ușor la sfârșitul anului.

Cam atât. Desigur că despre toate planurile astea vorm discuta mai pe larg în alte articole, dar momentan, le-am scris aici, așa, să fie. Să le am eu notate și să încep anul ăsta cu dreptul,

Azi mă întorc la lucru, unde și acolo am niște planuri și niște idei de pus în practică, dar despre astea vorbim cu altă ocazie.

Acum mă pun să-mi termin cafeaua și încep, încet încet să îmi intru în ritm. Am hibernat destul. E timpul să o iau din loc.

Sper să avem un an minunat, fix așa cum ne dorim sau cum merităm. Să fim conștienți de noi înșine, de ceea ce e în jur și să fim fericiți. Să muncim și să ne veselim.

Ne recitim curând.

La mulți ani!

Un 20.20 cât se poate de frumos!

Andrela

Hello! Eu sunt Andrela.

Bine, numele meu este Andreea Anton (fostă Nastac) și am 29 de ani. Am studiat Comunicare și PR în cadrul Universității de Vest și după 3 ani am ieșit Specialistă în Științele Comunicării, specializată pe Comunicare și PR.

Cuvintele mi-au fost cele mai bune prietene încă din școala generală, dar acum câțiva ani mi-am descoperit o nouă pasiune. Așadar, am decis că vreau să îmbin scrisul cu alte forme de comunicare pentru a putea da viață unor povești.

Andrela.ro reunește două dintre pasiunile mele: scrisul și designul grafic. În ceea ce privește designul grafic sunt încă la început așa că am făcut o pagină de Portofoliu unde-mi expun operele de artă și mai scriu din când în când câte un articol legat de acest domeniu.

În ceea ce privește scrisul, aici pot spune că am experineță. Și nu că mă laud, dar scriu de când mă știu. În școala generală mergeam la olimpiade unde trebuia să scriu compuneri așa că încerc să țin aprinsă flacăra asta a scrisului în sufletul meu.
Pentru mai multe informații, idei, colaborări și recomandări îmi puteți scrie pe email@andrela.ro.

Apreciez enorm faptul că sunteți aici! ❤

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns